Hogy kezdjek neki egy regény írásnak?
Szeretnék elkezdeni írni egy regényt, de valahogy nem tudom, hogy hogyan kellene nekifognom.
Ötleteim azok vannak, nem is kevés(krimi-thrilleren gondolkodom), de nem tudok nekikezdeni.
Mivel kellene? Kezdjem el írni a bevezetőt és majd folytassam ahogyan jön? Vagy először fejben játsszam el a történetet, a történet menetét, karaktereket, fordulatokat?
Megmondom, én hogy én csináltam, mondjuk akiknek odaadtam, azok között megoszlanak a vélemények, hogy milyen lett:S :D
Sz'al: először megírtam a párbeszédeket, amiket elképzeltem bele, utána köréjük/ közéjük irkáltam a többot, a helyszínt meg az időt:D:D Am, indulj Te is valami szobából vagy nemtom:) Valakinek már mondtam, milyen szobában egy milyen illető milyen hangulatban mit csinál?:)
megin én, szóval valami olyan helyről "indulj el", amilyet beleképzeltél a történetbe:)
Ha szükséges még, akkor írhatsz ilyen "előzmények"/prológus részt is..........:) (csak ötlet:))
Úgy terveztem, hogy a gyilkossággal kezdek, tehát leírom az egész gyilkosságot minden bevezetés nélkül és majd utána jön a szereplők ismertetése másnap a helyszínen.
Ja és egy elhagyott városi részt képzeltem el. Talán egy sikátort(bár ez kicsit sablonos) vagy egy parkot.
Én is egy kis gyilkossággal kezdtem, először a múlt egy részét leírtam és belemerültem a részletekbe, majd csak jöttek.
Én mindig azt csináltam, hogy elképzeltem a jelenetet, "eljátszottam", majd ahogyan csak tudtam a cselekményeket s a gondolatokat leírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!