Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Hogy kezdjek neki egy regény...

Hogy kezdjek neki egy regény írásnak?

Figyelt kérdés

Szeretnék elkezdeni írni egy regényt, de valahogy nem tudom, hogy hogyan kellene nekifognom.

Ötleteim azok vannak, nem is kevés(krimi-thrilleren gondolkodom), de nem tudok nekikezdeni.

Mivel kellene? Kezdjem el írni a bevezetőt és majd folytassam ahogyan jön? Vagy először fejben játsszam el a történetet, a történet menetét, karaktereket, fordulatokat?

2013. febr. 9. 00:58
 1/5 anonim ***** válasza:

Megmondom, én hogy én csináltam, mondjuk akiknek odaadtam, azok között megoszlanak a vélemények, hogy milyen lett:S :D

Sz'al: először megírtam a párbeszédeket, amiket elképzeltem bele, utána köréjük/ közéjük irkáltam a többot, a helyszínt meg az időt:D:D Am, indulj Te is valami szobából vagy nemtom:) Valakinek már mondtam, milyen szobában egy milyen illető milyen hangulatban mit csinál?:)

2013. febr. 9. 01:01
 2/5 anonim ***** válasza:
*többit:$ :):)
2013. febr. 9. 01:02
 3/5 anonim ***** válasza:

megin én, szóval valami olyan helyről "indulj el", amilyet beleképzeltél a történetbe:)

Ha szükséges még, akkor írhatsz ilyen "előzmények"/prológus részt is..........:) (csak ötlet:))

2013. febr. 9. 01:05
 4/5 A kérdező kommentje:

Úgy terveztem, hogy a gyilkossággal kezdek, tehát leírom az egész gyilkosságot minden bevezetés nélkül és majd utána jön a szereplők ismertetése másnap a helyszínen.

Ja és egy elhagyott városi részt képzeltem el. Talán egy sikátort(bár ez kicsit sablonos) vagy egy parkot.

2013. febr. 9. 01:08
 5/5 Twilighter Forever válasza:

Én is egy kis gyilkossággal kezdtem, először a múlt egy részét leírtam és belemerültem a részletekbe, majd csak jöttek.

Én mindig azt csináltam, hogy elképzeltem a jelenetet, "eljátszottam", majd ahogyan csak tudtam a cselekményeket s a gondolatokat leírtam.

2014. nov. 22. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!