Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Hány évesnek gondolsz ez...

Hány évesnek gondolsz ez alapján? Mi a véleményed? (vers, lent)

Figyelt kérdés

Elmúlni halkan

Csak halkan elmúlni, mint egykedvű, szürke zivatar,

Csak, mint ahogy a cinke száll odább, ha inni akar.

Csak úgy, mint kő, mi tompán süllyed, ha víz a támasza,

Csak árként menni el, mit megváltó apály visz tova.

Elmúlni, mikor kezeim lepelként fogja közre,

S miként kristály szemei tekint’nek lelki tükrömbe.

S ’hogy nem szól, ’mint könnyes arcára édes mosoly szökik,

Látni meghasadt szívét ’mint igaz szerelmek gyötrik.

0 és 10 között mennyire pontoznád?

Ezen vers alapján elolvasnád szerző többi "alkotását"?

Mi a véleményed?

Hány évesnek saccolod a szerzőt?

Ha nem tetszik, mi benne a hiba, mit csinátál volna másképp?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2013. jan. 30. 00:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Én már rengeteg verset olvastam rendkívül mély érzésű és magukat tehetségesnek gondoló fiataloktól, 10 évestől 20 évesig, volt akinek sok-sok év próbálkozás után, 19 éves korára sem sikerült összehozni egy értékelhető alkotást, szóval, ha én azt mondom, hogy ez k*rva jó, akkor ez bizony k*rva jó.
2013. jan. 30. 02:09
 12/17 anonim ***** válasza:
Szerintem szép vers :) A korod szerintem olyan... hmmm... 20 körüli, de a nemed nem tudnám megsaccolni.
2013. jan. 30. 02:17
 13/17 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, még annyit, hogy én is rengeteg fiatallal találkoztam akik magukat tehetségesnek gondolták és messze nem írtak ilyen jó verset mint ez.
2013. jan. 30. 02:18
 14/17 invester válasza:

Na megint én, nem konkrétan a vers miatt gondoltam a 13-as életkort, hanem a reakció miatt: "-.-" xDxD Oh, God! " Mert eddig ilyet még csak tőlük tapasztaltam:DDD

Egyébként hogy valami építő kritika is legyen:

Az alapelgondolás nem rossz, de nagyon hosszúak, és szaggatottan tagoltak a sorok, nehéz egységesen elolvasni (pedig ne gondold, nem vagyok hülye vagy gyengébb képességű...)

2013. jan. 30. 11:26
 15/17 anonim ***** válasza:

Igen, énis csak a legelső kérdés miatt gondoltam h 13.

És örülök hogy sokan dicsérik, mert tényleg nem rossz.

2013. jan. 30. 14:54
 16/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a dicsérő szavakat!

A reakciómért pedig elnézést kérek. Én úgy tudom, sokan használják az "xD"-t vagy "-.-""-t, de láttam már néhány helyen az "Oh, God!"-ot is, még felnőtt angoloktól is. Nem akartam gyerekesnek tűnni! :)

ÉS mégegyszer köszönöm az építő jellegű kritikát is!

2013. jan. 30. 23:56
 17/17 anonim ***** válasza:
Én is 13 éves lánynak saccoltalak, de szintén csak a "-.-" xDxD" miatt...:) a versről pedig... Nekem nem tetszik az első versszak 2. hasonlata, kicsit értelmetlennek, erőltetettnek látom. Miért pont, úgy, mintha inni menne? :D nem vágom. Csak ezért a hasonlatért kapsz 9/10-et, mert úgykülönben imádtam.
2013. febr. 2. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!