Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mire nevel a zenélés?

Mire nevel a zenélés?

Figyelt kérdés
Kiskoromban évekig zeneórákra járattak, én pár év után abbahagytam de sok ismerősöm van akik 9-10 évet is eltöltöttek egy hangszer mellett illetve van egy ismerősöm akinek naponta vannak órái és ezek után még órákig gyakorol évek óta és még nagyon fiatal. Csak azt nem értem mire jó ez? Van valami haszna?

2013. jan. 13. 14:57
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Csak azért, mert te nem értesz valamit, nem jelenti feltétlenül, hogy haszna sincs neki. Van, aki a zenében tudja kifejezni magát, más rajzban, írásban, és vannak, akik a számok, programok világában találják meg ugyanazt. Mindenki másban telálja meg a sikerélményt, ami hajtja előre akár éveken keresztül.
2013. jan. 13. 16:52
 2/18 A kérdező kommentje:
Köszi, hát ez nekem valóban nem a zene lett.
2013. jan. 13. 16:55
 3/18 anonim ***** válasza:
35%
Hogy el tudd viselni a gépzajt,vagy anyuka álma hogy híres zenész, balettos vagy mit tudom én mi legyen a fia vagy a lánya mert ő lusta volt rá,viszont igy lehet csillogni ha egy nyári celeb lett az esetleg "csodás" képességű gyereke.
2013. jan. 13. 17:25
 4/18 anonim ***** válasza:

Hallgasd meg erről a Mestert:

http://www.youtube.com/watch?v=Cz_-AmIW5I0

2013. jan. 13. 20:03
 5/18 A kérdező kommentje:
Érdekes gondolatok, de nem hinném, hogy jobban megy a matek a gyereknek ha heti hat órában kottátír :D meg hogy fegyelmezettebbek...
2013. jan. 13. 21:47
 6/18 anonim ***** válasza:

Én egy ideig jártam zeneiskolába, és képzeld, jobbak lettek a jegyeim. Szerintem hihetetlenül tudja növelni a koncentrációs képességet, plusz ha kívülről megtanulsz valamit eljátszani, legalább annyi haszna van, mintha memoritert magolsz irodalomórára.

Növeli az érzékenységedet a művészet irányába, könnyebben meglátod valamiben a "szépet", és lehet, hogy a telefonod nem a diszkótüc-tüccel lesz tele (és itt nem arra gondolok, hogy Mozartot meg Bachot kell hallgatni mp3-ban)

Nem is értem, hogy általános és középiskolákban miért nem valósították még meg a ha nem is kötelező, de támogatott zenetanítást... szerintem több igény lenne rá, mint a most szándékozott naponkénti testnevelésórára, hittanra vagy etikára...

2013. jan. 13. 22:43
 7/18 A kérdező kommentje:

én is zenéltem és nem lettek jobbak a jegyeim :D és hiába tanultam meg kívülről darabokat (egyébként volt jónéhány fellépésem is, zenesulin kívül főleg) a német szavak nem maradtak meg jobban a fejemben :D

Szerintem a sok tesiórának több értelme van, csak jól kell őket megtartani, nem mindig játszani hanem fegyelemre tanítani a gyerekeket és hogy tiszteljék egymást pl judon vagy karatén keresztül.

2013. jan. 14. 00:37
 8/18 anonim ***** válasza:

2/4, 3/4, 4/4, 6/8 - tiszta matek.

Megtanulni egy kottát kívülről - memoriter: irodalom, idegen nyelv, évszámok.

2013. jan. 14. 00:52
 9/18 anonim ***** válasza:
"fegyelemre tanítani a gyerekeket" = tisztán énekelni és pontosan kottázni.
2013. jan. 14. 00:53
 10/18 anonim ***** válasza:
És nehogy már egy világhírű művésznél okosabbnak képzeljük magunkat itt, a gyakori kérdéseken...
2013. jan. 14. 00:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!