Mire nevel a zenélés?
Hallgasd meg erről a Mestert:
Én egy ideig jártam zeneiskolába, és képzeld, jobbak lettek a jegyeim. Szerintem hihetetlenül tudja növelni a koncentrációs képességet, plusz ha kívülről megtanulsz valamit eljátszani, legalább annyi haszna van, mintha memoritert magolsz irodalomórára.
Növeli az érzékenységedet a művészet irányába, könnyebben meglátod valamiben a "szépet", és lehet, hogy a telefonod nem a diszkótüc-tüccel lesz tele (és itt nem arra gondolok, hogy Mozartot meg Bachot kell hallgatni mp3-ban)
Nem is értem, hogy általános és középiskolákban miért nem valósították még meg a ha nem is kötelező, de támogatott zenetanítást... szerintem több igény lenne rá, mint a most szándékozott naponkénti testnevelésórára, hittanra vagy etikára...
én is zenéltem és nem lettek jobbak a jegyeim :D és hiába tanultam meg kívülről darabokat (egyébként volt jónéhány fellépésem is, zenesulin kívül főleg) a német szavak nem maradtak meg jobban a fejemben :D
Szerintem a sok tesiórának több értelme van, csak jól kell őket megtartani, nem mindig játszani hanem fegyelemre tanítani a gyerekeket és hogy tiszteljék egymást pl judon vagy karatén keresztül.
2/4, 3/4, 4/4, 6/8 - tiszta matek.
Megtanulni egy kottát kívülről - memoriter: irodalom, idegen nyelv, évszámok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!