Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mi lett velem? Elveszett a...

Mi lett velem? Elveszett a tudásom?

Figyelt kérdés

Régen jó rajzos voltam.2 évig jártam képző-és iparművészeti tagozatra.De történt az életemben egy tragédia.És otthagytam ezt a sulit.Pedig mindig is az volt az álmom,hogy oda bekerüljek.Nemrég rájöttem,hiányzik a rajz.Megfogtam a szenet,ceruzát,pasztellt,ecsetet...de nem ment.Nem tudtam rajzolni.Fájt.Eltűnt a tehetségem? Pedig anno,nagynak tartottak a művésztanáraim a rajzban is.

Megvettem mindenféle könyvet.Értettem hogy kell mit,meg látom is magam előtt hogyan kell.De a kezem nem működik.Nem tudok rajzolni.Ez lesz a halálom... :-(

Mindenki mást mond.Valaki azt mondja üssem ki magam(nem tudom,hogy érti) és rajzoljak a lelkemmel.Valaki azt mondja teremtsek magam köré egy álomvilágot.De most mit és hogy csináljak!? Mert Én újra rajzolni akarok! Mert ez az életem!!! S.O.S!!! Előre is,köszönöm a válaszaitokat!

2012. dec. 14. 00:04
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Velem is ez volt. Rengeteg rajzversenyt nyertem. Jártam képző művészeri suliba is. Ötösre végeztem. Aztán munka mellett nem volt időm rá. Abba hagytam.

2 évre rá ikhletet kaptam és hozzá fogtam megint. A kezem mint ha fából lett volna. Nagyon elkeserítő volt. Szégyellzem is, h így leépült bennem a dolog. De 2-3 hónap folyamatos rajzolgatással, nemcsak h vissza tért a régi, könnyed rajzolós kezem, még fejlődtem iskicsit.

Azóta megint abbahagytam, mert nincs rá időm. :-(

Ne add fel! Legyél türelmes és rajzolgass.

2012. dec. 14. 00:37
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen,menyugtató szavaidat! Megpróbálom!
2012. dec. 14. 01:19
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Milyen álomvilágot magad köré? :D Az ilyen ködös semmitmondó "tanácsokra" ne hallgass. Nézd, a rajzolás is (a tehetségtől függetlenül) egy készség, amit ha nem gyakorolsz, akkor elszoksz tőle, és x idő után újra próbálva nem leszel olyan, mint előtte, mikor napi szinten csináltad. Ne próbálkozz elsőként nagy dolgokkal, hogy ne érjen csalódás. Rajzolj apró dolgokat, tárgyakat, önarcképet tükörből, de csak lazán. Gyakorolj, ez a lényeg. Aztán rövidebb-hosszabb időn belül visszarázódsz, ennyi az egész.
2012. dec. 14. 08:44
 4/9 Julie S ***** válasza:
100%
Csupán a gyakorlatod veszett el. Az pedig visszajön, ha nekiállsz és csinálod. Nem baj, ha elsőre nem sikerül. Az se, ha tizedszerre sem. Kell egy kis idő, mire újra belejössz. :)
2012. dec. 14. 11:11
 5/9 anonim ***** válasza:

Igen, el lehet felejteni,ha nem gyakorlod. Van egy ismerősöm ,náluk is volt egy tragédia a családban. Nem rajzolt utána,most meg valahogy már nem megy neki.

Nekem meg az a bajom,hogy ha nem érzem tökélesnek,amit alkotnék,akkor neki se állok:) Pedig tudom,ha nekiállnék,akkor lehet rájönnék hogy lehetne tökéletesíteni:)

2012. dec. 14. 13:35
 6/9 anonim válasza:
A gyakorlatod veszett el. Vagy (ami inkább lehetséges) ,hogy erőlködtél, ami ehhez vezet. Úgy nem lehet rajzolni.
2012. dec. 16. 13:19
 7/9 anonim ***** válasza:
A dolgok az agyadba vannak,ami csodás számítógép,használd,engedd el a tested,lazíts és koncentrálj,lásd a képzeletedben ahogyan rajzolsz,képzeld el a kezed mozdulatát.Az agyad jobb féltekéje a lényeg ott van gyakorolj dolgokat a bal szemeddel,kezeddel lábaddal,azok új szinapszisokat hoznak létre a jobb féltekédben.Azzal a féltekével veszed,szívod magadba az éterből a gondolatokat,érzéseket,vágyakat.Tudjad a dolgokat a bal féltekéddel,de érezz a jobb féltekéddel.Azután vedd elő a rajzlapot,nézz rá és ott lesz a rajzolni valód,csak követned kell a vonalakat.
2012. dec. 16. 17:15
 8/9 anonim ***** válasza:

Az, hogy a gyakorlatod veszett el, azt takarja, hogy a rajzhoz, mint minden máshoz, kell egy agyi felkészültség (tehát az agyad máshogy fejlődött a rajzképzés során, más neurális mátrix alakult ki), és ez úgymond elsatnyult, amíg nem használtad. A gyakorlással újraépítheted (emlékszik a fejlettebb állapotra az agyad, gyorsabban fog menni, mint először).

A másik pedig, hogy ha emlékeztet a tragédiára, az is visszatarthat. Akkor pedig a tragédiával kapcsolatos érzéseiddel kell szembenézned, és azokat kifuttatnod magadból.

2012. dec. 31. 07:14
 9/9 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, évek óta nem volt olyan, hogy egy hónapban nem rajzoltam volna. De ha már egy hónapot kihagyok, észreveszem magamon, hogy nehezebben megy. Aztán persze megint ráérzek a dolgokra. Szerintem te is ráérzel majd megint.
2012. dec. 31. 08:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!