Mi lett velem? Elveszett a tudásom?
Régen jó rajzos voltam.2 évig jártam képző-és iparművészeti tagozatra.De történt az életemben egy tragédia.És otthagytam ezt a sulit.Pedig mindig is az volt az álmom,hogy oda bekerüljek.Nemrég rájöttem,hiányzik a rajz.Megfogtam a szenet,ceruzát,pasztellt,ecsetet...de nem ment.Nem tudtam rajzolni.Fájt.Eltűnt a tehetségem? Pedig anno,nagynak tartottak a művésztanáraim a rajzban is.
Megvettem mindenféle könyvet.Értettem hogy kell mit,meg látom is magam előtt hogyan kell.De a kezem nem működik.Nem tudok rajzolni.Ez lesz a halálom... :-(
Mindenki mást mond.Valaki azt mondja üssem ki magam(nem tudom,hogy érti) és rajzoljak a lelkemmel.Valaki azt mondja teremtsek magam köré egy álomvilágot.De most mit és hogy csináljak!? Mert Én újra rajzolni akarok! Mert ez az életem!!! S.O.S!!! Előre is,köszönöm a válaszaitokat!
Velem is ez volt. Rengeteg rajzversenyt nyertem. Jártam képző művészeri suliba is. Ötösre végeztem. Aztán munka mellett nem volt időm rá. Abba hagytam.
2 évre rá ikhletet kaptam és hozzá fogtam megint. A kezem mint ha fából lett volna. Nagyon elkeserítő volt. Szégyellzem is, h így leépült bennem a dolog. De 2-3 hónap folyamatos rajzolgatással, nemcsak h vissza tért a régi, könnyed rajzolós kezem, még fejlődtem iskicsit.
Azóta megint abbahagytam, mert nincs rá időm. :-(
Ne add fel! Legyél türelmes és rajzolgass.
Igen, el lehet felejteni,ha nem gyakorlod. Van egy ismerősöm ,náluk is volt egy tragédia a családban. Nem rajzolt utána,most meg valahogy már nem megy neki.
Nekem meg az a bajom,hogy ha nem érzem tökélesnek,amit alkotnék,akkor neki se állok:) Pedig tudom,ha nekiállnék,akkor lehet rájönnék hogy lehetne tökéletesíteni:)
Az, hogy a gyakorlatod veszett el, azt takarja, hogy a rajzhoz, mint minden máshoz, kell egy agyi felkészültség (tehát az agyad máshogy fejlődött a rajzképzés során, más neurális mátrix alakult ki), és ez úgymond elsatnyult, amíg nem használtad. A gyakorlással újraépítheted (emlékszik a fejlettebb állapotra az agyad, gyorsabban fog menni, mint először).
A másik pedig, hogy ha emlékeztet a tragédiára, az is visszatarthat. Akkor pedig a tragédiával kapcsolatos érzéseiddel kell szembenézned, és azokat kifuttatnod magadból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!