Mi a véleményetek erről? Őszinte válaszokat kérnék.
November közepét írjuk. Megint elköltöztünk. Ez az én életemben már negyedszerre fordul elő. Meg kell, hogy mondjam, ettől még nem szeretem jobban, mint ezelőtt. Drága szüleimet az, hogy ez rám milyen hatással van, vagy, hogy egyáltalán én is támogatom-e ezt az ötletet, nem érdekli. Végül is én egy gyerek vagyok, ők a szüleim, mit-mást csinálhatnék, mint hogy bízzam bennük és kövessem őket vakon, még akkor is, ha nem értek egyet a döntéssel. Ők elvileg tudják mi a jó nekem. Na de ez tényleg így van? És én tudom-e, hogy mit akarok, vagy mi válik nekem hasznomra? Fogalmam sincs.
Minden egyes költözésnél engem elszakítanak a barátnőimtől, és ha lett volna, akkor még a szerelmemtől is. Na de még nem volt, úgyhogy nem kellett könnyes búcsút vennem tőle. Ez számomra ilyenkor mindig nagy megkönnyebbülés. Nem is tudom, hogyan reagálnék arra, ha el kéne válnom az imádott barátomtól. De nem is nagyon szeretném ezt még megtudni. Szóval csak a barátnőktől kellett sírós és nyávogós búcsút vennem. Ezt az élményt nem élném át újra, soha. Valahogy úgy érezték, ha ellepnek ajándékokkal, akkor ők soha nem fognak engem elfelejteni és én sem őket. Bár én ezzel nem értek egyet, mivel nem igazán látom át, mi összefüggés van az ajándékok és a memória között, de azért, hogy meg ne bántsam őket, elfogadtam a tárgyakat. Tipikus sohanemfogjukmáregymástlátni zacskókat nyomtak a kezembe, melyekben bögrék, plüssök és édesség volt (bár ezt nem szeretem, és tudják is, ennek ellenére mindig kaptam tőlük. Ilyenkor a csokik sorsa az lesz, hogy odaadom nekik, hadd egyék csak meg. Ez utóbbi esetben is ez történt). Ezeken kívül kaptam egy említésre méltó ajándékot is, méghozzá egy fotóalbum formájában. Nagyon meghatódtam. Tele volt képekkel az osztálykirándulásainkról, mozizásainkról, sulibeli bulikról, balhékról. Egyszóval felölelte a velük töltött két évem minden fontos mozzanatát. Ez volt a legjobb ajándék, amit csak kaphattam.
Most pedig itt vagyok tőlük több mint 300km-re, és úgy érzem, soha nem fogjuk már látni egymást. Ők ott lesznek egymásnak, nekem viszont legjobb esetben is csak én maradok, mint társalgási partner. Bár nagyon szeretek magammal beszélgetni, hisz nem szoktunk veszekedni, se kiabálni egymással, mindig egyetértünk a másik döntésével, és ő kitalálja a gondolataimat, ugyanúgy, ahogy én az övéit. Ez egy tökéletes kapcsolat. De nem a legjobb. Nem akarok tőle megválni sosem, és ha jól viselkedem nem is fog cserbenhagyni. Igazából mindenkinek van ilyen, és ez a lelkiismeret, vagy a belső én, ki hogy hívja. Ő pont ugyanolyan, mint én, csak sokkal okosabb és sokkal érettebb.
Nincs most sok időm, hogy az ilyen dolgokon gondolkozzak, mivel ma van az első napom az új iskolámban. Senki nem ébresztett, gyanítom senki nincs is itthon. Mint mindig. De én már edzett vagyok ez ügyben. Mit is kéne most csinálnom. Menjek le enni, hisz valószínűleg már lenn vár egy jó kiadós reggeli; vagy menjek fürödni az óriás kádamba és közbe nyomassak egy kis masszást is; netán, válasszam ki, milyen ruhában fogom őket elkápráztatni, avagy elriasztani. Tény, hogy ezeket mind meg kéne tennem, úgy gondolom, csak nem tudom milyen sorrendben. Gyerünk Milla, kelj föl, egyél egy finom reggelit, majd fürödj meg, mosd le magadról a koszt, és húzz fel egy dögös ruhát, amiben elkápráztatod őket. Ahá. Megjött a belső én, aki jó tanáccsal lát el, mint mindig. Hát, akkor így cselekszem.
Nem gondolkodtál még azon, hogy Neked írnod kellene? Brilliáns módon volt megfogalmazva a leveled, mert ez nem kérdés, amit írtál, szórakoztató volt olvasni. Kezdetnek próbálj egy rövid novellaféleséget írni, mutasd meg az irodalomtanárodnak, és egy újság szerkesztőjének is. Kérjél véleményt, tanácsot.
A gondodról: szerintem hamar fogsz itt is barátnőket találni, nyitott pozitív egyéniség vagy.
Én is írogatok ezt-azt.Hány éves vagy?
Én 10 évesen írtam először igazán. :-)
Először is a szöveg: én nagyon vontatottnak tartom, sok-sok rövid mondat egymás hegyén-hátán... így egy kupacban mindez ritmustalan, dallamtalan, emiatt pedig olyan, mintha egy unatkozó kamasz arcába bámulnék, aki hangsúlyozás nélkül ledarál egy monológot.
Kicsit jellegtelen érzés. Mintha nem lenne az egésznek stílusa, ami megfogjon.
A bekezdések is összefolynak, tagolatlan és tömbszerű a szöveg (bár lehet, a kreatívabb mondatszerkesztés elvenné az élét ennek a bakinak). És kicsit olyan, mintha nem ismernéd az írásjeleket...
"Mit is kéne most csinálnom." Ide kérdőjel kéne.
"Gyerünk Milla, kelj föl, egyél egy finom reggelit, majd fürödj meg, mosd le magadról a koszt, és húzz fel egy dögös ruhát, amiben elkápráztatod őket." Ide meg felkiáltójel kell.
Ami a tartalmat magát illeti, az a problémásabb, ha engem kérdezel. Tudod, annyi könyv kezdődik így, hogy ránézek az első oldalra, és már ásítok - "jaj, költözök, jaj, új helyen vagyok, és ma van az első napom az új sulimban", már sejtem, hogy jó eséllyel (70%) hamarosan megismerem a leendő legjobb barátnőt/barátot, és/vagy egy helyes pasit a következő oldalakon, és annyira unalmasra koptatott már ez a felállás, hogy a csontjaimig átjár a közöny a téma iránt.
Ami pozitív, hogy nem látok benne nyelvtani hibákat, elgépeléseket, tehát valószínűleg igényes lehetsz - csak ennyi alapján viszont nem vagy sem túl kreatív, sem túl bátor.
Mindent egybevetve:
Olyan, mintha túl sok Alkonyatot és 50 árnyalatot olvastál volna. Kísérletezz valami újjal, hogy új hatások érjenek, vagy csak ülj le meditálni, hogy miről szeretnél írni, és azt hogyan lehetne ennél eredetibb módon előadni!
Sok sikert az íráshoz!
Köszönöm. Se nem erotikusra, se nem vámpírosra nem akartam venni a figurát. Rengeteg könyvet olvastam már, és eddig csak egy olyannal találkoztam, ami költözéssel kezdődne. Lehet olvastam többet is, de arra nem emlékszem.
Ami az írásjeleket, bekezdéseket illeti, ez nem a végleges forma. Hibát én is ejthetek, úgy érzem.
Nekem érdekes ez a történet. Ha valakinek nem tetszik, szíve joga.
Bekezdések vannak, csak itt nem úgy jelenítette meg. Manapság már minden téma lerágott: vámpír, varázslók, szerelem, erotika. Az én történetemben nem ismernéd meg pár oldal múlva a barátnőt, sem a szerelmet. A történet maga szerintem új. A fogalmazásom lehet nem a legszórakoztatóbb. De nekem ezzel nem is a szórakoztatás a célom.
El fogok gondolkodni azokon, amiket mondtál, mert nyilván azért írtam ki, mert érdekel az emberek véleménye. jobban örülnék, ha többen véleményeznék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!