Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Hogy írjak könyvet?

Hogy írjak könyvet?

Figyelt kérdés
Van egy tuti sikeres sztorim, viszont még nem írtam könyvet és nem tudom, hogy csináljam? És honnan ez a magabiztosság? Több emberen teszteltem, de ez most legyen mindegy. Hogy kezdjek el írni könyvet? Melyik programba, mégis hogyan?

2012. okt. 30. 22:36
 1/5 anonim ***** válasza:
A dolog kulcsa szerintem, hogy nem tervezed meg előre, hanem csak jön a gondolat, és te leírod. Amikor végeztél átolvasod, és kijavítod a hibás részeket. Erre bármilyen progi jó, amibe lehet írni.
2012. okt. 30. 22:47
 2/5 anonim ***** válasza:
Olvass el egymás után tíz, hasonló stílusú könyvet, és menni fog.
2012. okt. 31. 12:50
 3/5 anonim válasza:

1) Rengeteget olvass. Példának okáért kézbe vehetnéd Moldova "Akit a múzsa fenéken csókolt" c. könyvét, valamint Stephen King "Az írásról" c. művet is. Sokat tanulhatsz 1-1 tanácsukból. De sokan leírták írási képességük mivoltát.

2) Gyakorolj. Írj 1-2, aztán 1-2 tucat novellát. Bármiről, ami eszedbe jut. Légy minél hitelesebb; Írj ki mindent önmagadból! Kreálj egy főszereplőt, egy eseményteret és uccu neki! Add körbe, kérj véleményt.

3) Fontos a külalak! Olvass utána!

4) Legfontosabb: Teremtsd meg a saját stílusodat! Próbálj mutatni valami újat!

5)

6)

...

1001)

1002)

...

2012. nov. 1. 00:04
 4/5 Druidarya válasza:
A kiadóhoz word formátumba vidd, kinyomtatva, szerkesztetlenül, vagy minimális szerkesztéssel,a többi a kiadó dolga.
2012. nov. 2. 20:37
 5/5 anonim ***** válasza:
Van egy tuti program: Regény Varázsló 1.3!
2012. nov. 5. 09:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!