Hogyan írjak könyvet?
Oh,még valami!Hogyan adjak neki címet?
Légy szíves hamar válaszoljatok!
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Ment a zöld kéz.
Olvass hasonló témájú könyveket,mint amiket írsz,illetve nézz olyan stílusú,műfajú filmeket. És a zenehallgatás sem árt. Nekem kifejezetten segít a zenehallgatás az írásban!
(Persze olyan zenét hallgass,aminek stílusa/hangulata megegyezik a könyvedével!)
Illetve gondold át az egész cselekményt,mintha Te is benne lennél,s próbálj gondolkodni a szereplők fejével,hogy mit tennének,s úgy írd. Persze ez csak akkor megy,ha a szereplők karakteresek,bár ez alap követelmény!
A cím pedig sugallja a könyved hangulatát,műfaját,stb. Legyen lényegre törő,de ne áruljon el mindent! Inkább keltse fel az olvasó érdeklődését,és gondolkoztassa el! :)
Remélem tudtam segíteni.
Én olyan 50-60 A4-es oldal után hagytam abba és szüneteltettem picit, mert megjelentek dolgok az életemben, ahhoz, hogy visszazökkenj érdemes, hasonló könyveket olvasni, kerülj vissza abba a szellembe, ahol akkor voltál és fojtasd a cselekményt. Menni fog magától, de persze elengedhetetlen, hogy tudd mit is akarsz írni, vagyis tudd a folytatást. Ügyesen!
A címről pedig annyit, hogy ne most adj még neki, ahhoz még nagyon keveset írtál, persze a sztorit már biztos tudod, de érdemes várni és csak később adni, az pedig jönni fog, egyszer csak az eszedbe ötlik, hogy mi is illik rá a legjobban, mi is fejezi ki igazán a történet mondanivalóját, jellegét, történését.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!