Mi a véleményetek a Budai milliárdosok c. kötetről?
Sziasztok!
Most olvasom Peter Sheldon átdolgozásában a Budai milliárdosokat. Sok fajta érzelmet, gondolatot ébresztett bennem a könyv. Legfőképpen csodálatot, döbbenetet...és némiképp felháborodást.
A következőkben kíváncsi lennék a véleményetekre. Ki mennyire lát a leírtak mögé? Mennyire tud olvasni a sorok között? Milyen hatással volt rá a könyv?
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
Sok részét elolvastam, nagyon szerettem. Újra fel kellene kutatnom őket, még anno könyvtárból kölcsönöztem. :)
Egy könyve van meg, a Maffiózók kézikönyve. :)
Izgalmas, mert sok esetben olyan világba, olyan emberek életébe enged bepillantást, amit egy átlag ember maximum elképzel. Aztán, hogy ebben mennyi a valóság és mennyi a fikció?! Hát, azt nem tudom, de talán éppen ettől olyan izgalmasak ezek a regények.
Nekem az első kötet van meg kölcsönbe. 1-5.
A további részeket megszeretném venni, vagy kölcsönkérni valakitől, mert érdekelne a folytatás. :)
Nekem is nagyon tetszik. Egyszerre nyűgözött le és hökkentem meg, hogy mennyi mindent meg lehet tenni. Már az előszót elolvasva... a sok ismétlés, nyomatékosítás, hogy ez csak "mese". Engem még jobban megerősített abban, hogy ezek mind igaz történetek. A szereplők sem kapták véletlenül ugyanazt a nevet, melyekkel napjainkban is beszélgetünk.
Ha kicsit nyitott szemmel járunk a nagyvilágban, akkor megbizonyosodhatunk arról, hogy sajnos van valóság alapjuk. Elég egyértelmű utalások vannak benne. :)
Bár szerintem világnézet, felfogás, és a történelem tanár (hogy mit és hogyan tanított) is sokat közre játszik a regény megértésében. Nekem mindenesetre hatalmas élmény. :)
Remélem ezzel más is így van! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!