Melyikük volt tehetségesebb?
2012. okt. 17. 21:46
1/4 anonim válasza:
szerinted ki tudja azt az világon bárkiről megmondani, hogy kinél mennyivel tehetségesebb. Te egy életpályának az eredményét látod, aztán, hogy ez az eredmény milyen lábakon áll (tehetség, szorgalom, elkötelezettség, akármi) azt a fene se tudja. Ezt a szót, hogy "tehetség" nagyrészt két dologra használják. Vagy az eredményesség szinonimájaként, vagy s*ggnyalásra. Meg még ilyen a "tehetséggondozás", ami tulajdonképpen elitgyártást jelent.
2/4 anonim válasza:
egyébként én mint a kettőt utálom karaktere alapján, de az adynak a verseit sem nagyon szeretem, a banitsnak legalább egy pár verse egész jó.
3/4 anonim válasza:
Babits volt a tehetségesebb. Hogy miért? Mert Adyt utálom. Teljesen igaza van az előttem szólónak: erre csak szubjektív választ lehet adni. Most jönni fog valaki, aki Adyt szereti, és neki is igaza lesz. És nem az egyéniségük, vagy az életük alapján döntöm el, hanem Babits szimplán jobb verseket írt szerintem.
4/4 anonim válasza:
Egy bizonyos szint felett én nem használnám a "tehetségesebb" jelzőt. Mindketten jóval fölötte vannak ennek a szintnek. Egyébként szerintem Ady volt a nagyobb költő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!