Melyikük is a gonosz?
Olvasgattam, egy kicsit és jogosan teszem fel a kérdést, Isten gonosz vagy Lucifer?
Isten rengeteg emberrel végzett a biblia szerint ( Szodoma, és gomora, az özönvíz...) Lucifer konkrétan senkivel. Lucifert csak azért taszították a pokolba mert nem akart engedelmeskedni Istennek, tehát konkrétan semmi rosszat nem tett. Nekem az egészből az esett le, hogy Isten egy zsarnok, és vagy azt, és úgy teszed amit, és ahogy mondja vagy megszívod... Lucifer legnagyobb bűne, hogy arra csábít, hogy ne hajolj meg Isten előtt.. vajon mért?
özönvízről csak annyit, hogy Isten létre hozott egy új élőhelyet az embereknek, akiket szeret, de a gonosz ember az nem ember, hiszen teljesen eltávolodott istentől, ezáltal állattá válva...azok lettek elpusztítva, s azért is lett "kimentve" kedves Noé is, hogy új civilizációt hozzon létre, mert az előző elpusztult a gonoszság miatt. Isten csak a felszínt alakította úgy, hogy egy következő "generációnak" legyen ismét lakható.
üdv
25/F
A végeredmény tehát a következő:
Isten: több mint 2 270 365 halott
Sátán: 10 halott
"Nincs jó és nincs gonosz. Minden csak viszonyítás kérdése. Egyik sem jobb a másiknál."
Tökéletesen igaz, csak az agymosottak Istent mindenáron jónak akarják beállítani, hogy elhitessék magukkal: helyesen követnek el több, mint 2000 éve megbocsáthatatlan bűnöket. Lásd: kivégzések, boszorkányüldözések, keresztesháborúk. Mostanában már csak gyűlöletet szítanak, uszítanak, ostobaságra szólítanak fel, és emberi jogok ellen küzdenek. És ezt helyesnek akarják beállítani. Ja és persze a pedofil papokat megmentik, és eltussolnak mindent, nem fáj nekik az a rengeteg pénz, amit ebbe beleölnek.
14:49 nek
Első vagyok és bocsánat a "félrevezetésért".
Úgy értem velejéig gonosz, akinek akár mit mondasz, elvakult, s elfogult. De igazad van, az ember célja, hogy felismerje a rosszat és tegyen ellene, ezáltal jóvá válva.
Csak sajnos, tényleg vannak olyan "emberek", akikről beszéltem, meg lehet próbálni "segíteni" rajtuk, de változni csak ők maguktól tudnak, s aki nem nyitott az ésszerű, "új", jó dolgok felé, az valószínűsíthetően elveszett...
üdv
25/F
Látom, te nem látod át az egészet.
1: Lucifer kapta volna meg a leghatalmasabb helyet Istennél. Nem kapott angyal akkora erőt, amelyet ő kapott. Mindenki irigyelhette volna, ő lett volna a legnagyobb angyal, az Univerzum Igazságának legnagyobb hordozója. Szerinted, ha téged a legnagyobb teremtménynek teremt meg Isten a kedvedért, nem viszonoznád minimum azzal, hogy engedelmeskedsz neki?
2: Isten a Létezés forrása, tőle közvetlenül függ a menny, mivel ott nincsen fizikai faktorok, a föld pedig közvetetten. Ha valaki a saját létezését megtagadja, akkor a létezés hamis állítássá válik, és akkor olyan lesz, mintha nem is létezett volna. Lucifernek szerencséje volt, hogy a Földre taszította, mert ha nem, akkor azon nyomban eltűnt volna a mennyből, mintha meg se teremtette volna őt Isten.
"A halált nem Isten alkotta, ő nem leli örömét az élők pusztulásában" (Bölcsesség 1; 13)
"A Sátán irigysége révén azonban a világba jött a halál, és akik vele tartanak megtapasztalják." (Bölcsesség 2, 24)
Elmélkedj el ezeken a Bibliaidézeteken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!