Kinek hogy tetszett a Jane Eyre?
Régen olvastam, sajnos már én sem emlékszem rá annyira de fantasztikus könyv! Biztos, hogy még elő fogom venni elolvasni!
20/L
Szia!
Én legelőször a William Hurt főszereplésével készült Jane Eyre-t láttam. Nem vagyok az a romantikus lélek,de ez nekem nagyon tetszett. Mivel itthon megvolt a könyv,így elolvastam. Hát... én a könyvben csalódtam.Tudom jól,hogy sokan odavannak érte,de én valahogy a film után nem ilyennek képzeltem. A filmben Jane szerény,visszahúzódó,alázatos volt (nekem legalábbis annak tűnt),a könyvben pedig sokszor inkább beképzeltnek hatott számomra. Persze könnyen előfordulhat,hogy csak rosszul értelmeztem,hiszen más stílusban íródott,mint amit én megszoktam. Majd még elolvasom egyszer,hátha másodjára másként értelmezem majd.
Filmben a kedvenc jelenetem az,amikor felgyullad Mr. Rochester ágya és Jane megmenti őt,valamint a vége felé mikor Jane újból felkeresi a már balesetet szenvedett Rochestert. Ezeket a részeket a könyvben is szerettem.
A könyvben pedig pluszban szeretem azt a részt,amikor az unokatestvéreinél van. Abban a filmben ezt nem nagyon hangsúlyozták ki.
Ezen kívül láttam még a Ruth Wilson főszereplésével készült filmet,az is jó volt. Majd a jövőhéten lesz az,amiben Mia Wasikowska játszik,azt is szeretném megnézni.
Én valószínűleg az összes létező verziót láttam a filmfeldolgozások tekintetében. A yout- on még 1934- es Jane Eyre is látható. (Némelyik botrányosan rossz.)
Kedvenceim a 2006- os BBC- minisorozat (T. Stephens és R. Wilson), és a 2011- es mozifilm (M. Fassbander és M. Wasikovska). Mindkettőnél az ágyfelgyújtásos- jelenet, és a happy end tetszett a legjobban. Meg a párbeszédes jelenetek. Azt hiszem, ha a két ffi főszereplőt "összegyúrnánk", az lenne a tökéletes Mr Rochester.
A könyv pedig tizenéves korom óta stabilan a kedvenceim közé tartozik, nagyon sokszor kiolvastam már.
Lánykoromban olvastam a könyvet, és szerelmes lettem Mr Rochesterbe.
Aztán sokkal később láttam a filmet, és nagyon meglepődtem, mert W. Hurt a kedvenc színészem, és ő játszotta Rochestert. Irtó furcsa véletlen volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!