Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Aki fémhúros hangszeren...

Fuchs Tamás kérdése:

Aki fémhúros hangszeren játszik (gitáron), hogy tudja kiküszöbölni a fémallergiát anélkül, hogy abba kelljen hagyni a zenélést?

Figyelt kérdés
Viszonylag régóta gitározom, de pechemre fémallergiás vagyok, így gyakran előjönnek az allergiás tünetek az ujjaimon. Főleg ilyenkor tavasz nyár környékén. Kipróbáltam már többféle húrt, kérdeztem eladótól is, de nem találtam megfelelőt. Aki hasonló helyzetben van, tudna nekem segíteni? Húr vagy gyógyszer érdekelne. Válaszokat köszönöm előre is!

2012. júl. 29. 23:23
 1/4 anonim ***** válasza:

Én kipróbálnám az Elixir húrokat.

Műanyagbevonatos húrok, igaz csak nagyon vékony rétegben, de hátha segít...

2012. júl. 30. 07:15
 2/4 A kérdező kommentje:
Próbáltam már, 2 hét után le kellett cserélnem azt is sajnos. :(
2012. júl. 30. 08:58
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Egyik ismerősöm hasonló problémával valami szalagot (?) tekert az ujjai végére. Eleinte nem érezte úgy a húrokat, de rengeteg gyakorlással megtanult rajta így is tökéletesen játszani.
2012. júl. 30. 11:43
 4/4 Alaque ***** válasza:

A fémallergia okozója az esetek 90%-ában a nikkel. Pechedre: nikkel szennyeződés formájában mindenben van, nem csak a fémekben, kajában, piában, gyógyszerben stb. Pechedre 2.: A gitárhúrok egyik kifejezetten gyakori összetevője a nikkel. Vegyél nikkelmentes húrokat. Más a hangzásuk, azt hiszem ridegebbek, mint a nikkelesek. Gyógyszer nem nagyon van rá, legfeljebb szteroid, de azt nem ajánlom, meg nem is fogják felírni neked csak azért, mert a direkt fémtapogatástól piros lett az ujjad hegye. Remélem, segítettem.

Egyébként meg az allergiát hipnózissal lehet gyógyítani, regresszióval meg lehet keresni azt a pontot a tudatodban, ahol valamiért allergiás lettél, de ezt soha senki nem fogja neked tudományosan alátámasztani - tabunak számít. De a hipnózis egy formája lehet például az is, amikor annyira beleéled magad a zenélésbe, hogy amíg játszol, nem jön ki az allergia, csak utána - ezt viszont még a nagyokos tudósok sem tudják letagadni, ugyanis rengeteg művész beszámolt ilyenről. Színészeknek elmúlt a náthájuk, amíg a színpadon voltak, zenészeknek nem fájtak az ujjaik, amíg játszottak stb.

2012. júl. 31. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!