Nagyon csúnya az írásom (lány létemre). Mivel lehetne ezt kiküszöbölni? :/ 14/L
Megszoktad, ha gyorsan írsz, és az úgy ronda lett, aztán lassítottál, de még mindig ronda volt.
Próbálj meg lassan, de szépen írni, majd azokat a betűformákat tartva, fokozatosan egyre gyorsabban.
Szerintem is relatív az, hogy mi csúnya. Írj pár sort - pl a kérdésed - és fényképezd be! Akkor majd megmondjuk, hogy kell -e rajta változtatnod. :)
Egyébként az írást tudod, mi teszi nagyon széppé? A helyesírás. :) Ha nem húzod ki minden második szavad, és nem írod a muszáj-t muszály-nak, akkor szép lesz az írásod, bármilyen ronda is. :)
Amúgy javítani mindig lehet. Pl próbáltad már eldönteni az írásod? Lehet, hogy úgy szebb lenne :)
Ja, és még valami: az ember írásképe alapvetően később alakul ki teljesen, én pl teljesen máshogy írtam ált. suliban, meg gimnáziumban, mint most. És ha megnézem 10, 5, és 2 évvel ezelőtti írásaimat, azt látom, hogy ahogy 10 éve írtam, teljesen másmilyen, mint ahogy 5 éve. Viszont a 2 évvel ezelőtti írásaim teljesen ugyanúgy néznek ki (betűk, sorközök, vonások, etc.), mint most.
Tehát nagyjából 20 éves koromra alakult ki egy biztos íráskép. :)
23L
Úgy van, ahogy a 20.16-os válaszoló írta. Én is nagyon csúnyán írtam még gimiben, pontosabban nem csúnya volt, inkább...kiforratlan, vagy nem is tudom, hogy fogalmazzak. Későn érő voltam, a személyiségem is később lett erős, magabiztos. Addig az írásom is folyton változott.
Ami segíthet: sok olvasás (nem vicc), finommotorika fejlesztése - tornáztasd az ujjaidat, írásgyakorlat, illetve próbálj meg a két kezeddel egyszerre más ritmust dobolni. Mondjuk ballal tákat, hozzá jobbal titiket (persze lehet nehezebbet is, ahogy tetszik/megy). Tudom hogy hülyeségnek tűnik, de nagyon jól fejlesztik ezek a gyakorlatok az agyad bizonyos részeit. Sok sikert :)
Nem kerek, és ha nem vonalas a füzet akkor alig van hogy egyenesen tudok írni. :/
nem tölti fel ez a szar, nekem meg most mennem kell.kösz a segitséget
Ha nem tudsz sima lapon egyenesen írni, akkor használj sorvezetőt!
Esetleg újra elkezdheted az írástanulást. Fura, hogy ezt mondom, de amikor az én kézírásom csúnyult el, akkor ezt csináltuk. Először a betűelemeket gyakoroltam, utána a betűket, betűkapcsolatokat. Használt, és azóta is majdnem mindenki el tudja olvasni az írásomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!