Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet majd ezt a...

Hogyan lehet majd ezt a gondot kiküszöbölni?

Figyelt kérdés

A férjemnek már van egy gyereke az előző házasságából. Ott az anyja és az exfeleség csúnyán összerúgták a port, mert amíg pici volt a gyerek, nem akarta odaadni nekik.

A férjem elismerte, hogy nyugodt szívvel ő se hagyná ott a gyerekét a szüleinél, mert nem biztos, hogy elég gondossággal foglalkoznának vele, illetve az apjának nem erőssége a kézmosás, még szerelés/WC/kerti munka után sem.

Tehát amíg kicsi és nagyon magatehetetlen a gyerek, nem feltétlenül lehetne nyugodt szívvel náluk hagyni.

A nagyobbakkal már nincs gond, a tizenéves unokákkal jól elvannak, de ugye rájuk már kevésbé kell figyelni.

Gyerekvállalás előtt állunk és kicsit én is tartok ettől. Amúgy jóban vagyok a szüleivel, de ezen biztosan vita lenne.

A saját szüleimre mindketten nyugodt szívvel rábíznánk akármekkora gyereket, mert ők nagyon is összeszedettek, talán kicsit túlféltőek is. Ebben a férjem is egyetért, ő maga mondta, hogy nyugodtabban adná majd az én szüleimnek a gyereket, mint a sajátjainak.

Eddig vitás kérdésekben elég jól bejött nekem az "eljátszom a szőke nőt" típusú taktika. Ha kicsit bénának, tudatlannak adom elő magam és erre hivatkozva ragaszkodom valamihez, hog "de hát én ebben tapasztalatlan vagyok és szeretném magam megtanulni, de tanácsokat szívesen fogadok, de mégis hadd én csináljam", az rendszerint bevált.

Viszont nem tudom, hogy a gyereknél is menne-e. A férjem mellém áll, de nem szeretném, hogy ismét eltávolodjon a szüleitől emiatt (az előző gyereknél ez történt, hosszú évekre).

2012. jún. 21. 10:15
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem ha tudatosan odafigyelsz és rendszeresen mész le a gyerekkel hozzájuk (te is ott vagy meg a baba is)nem fognak annyira zsörtölődni. Mert ugye látják a gyereket, unokázhatnak. Szerintem nem is normális ha a gyereke első évében valakinél otthagyod napokra. Az a gyerek még olyankor nagyon kötődik hozzád.
2012. jún. 21. 10:19
 2/3 A kérdező kommentje:

Nem is pont erre gondoltam. De a már járó gyereket se merném otthagyni, mert még 2-3 évesen is könnyen kinyírja magát egy gyerek.

Illetve olyanokból voltak gondok, hogy ők akartak egy-két órára a csecsemővel maradni, mondván az anya addig hadd menjen. Nem ez a gond, hanem sajnos apósomból kinézek olyat, hogy hiába állok ott, elejti a gyereket például. Nem szeretném kipróbálni, hogy milyen gyorsan tudok vetődni ilyenkor.

Ha meg nem foghatják meg, akkor ugye ismét balhé van...

2012. jún. 21. 11:44
 3/3 anonim ***** válasza:

Nézd én megértem az aggodalmad. Az, hogy mi lesz 2-3 év múlva azt elég akkor eldöntened.

De csecsemőként, na nem amikor nagyon pici még, 2 lehetőséged van:

1., megmondod, hogy a higiéniás körülmények miatt nem fogod otthagyni (elképzelve az én anyósomot életre szóló balhé)

2., megkéred, hogy mosson kezet mielőtt a gyerekhez ér, alátámasztod immunrendszer fejletlensége stb dologgal (balhé, de kisebb)

3., beletörődsz a dolgokba (ó +1 lehetőség) 50-60 évvel ezelőtt is nőttek fel gyerekek, falukon, nem túl steril körülmények között és élnek. Én értem, hogy miért undorodsz, én is ezt tenném, de lehet kénytelen leszel ezt meglépni. Persze a te döntésed.

2012. jún. 21. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!