Rajzolással, festéssel foglakozók! Tudnátok segíteni?
Figyelt kérdés
Hobbi szinten rajzolok. Mostanában felvetődött a kérdés. hogy hová tovább középsuli után. Véleményeket, kritikákat, tanácsokat szeretnék a rajzaimmal kapcsolatosan (töltök fel képeket) , hogy vajon érdemes lenne komolyabban foglalkoznom vele? Előre is köszönöm!!2012. júl. 28. 01:03
2/14 A kérdező kommentje:
2012. júl. 28. 01:06
3/14 anonim válasza:
Itt se látni és azt se tudom hány éves vagy.
Én úgy tudom,hogy fősuliba csak olyanokat vesznek fel,akiknek már nagyon mennek a dolgok. Egyes szakközép iskolákban nagyon erős a rajz,ezért ők egyértelműen előnyben vannak.Ha nagyon szeretsz rajzolni,akkor meg lehet próbálni a rajztanári szakmát. Ennek az az előnye,hogy tanárként nagyobb valószínűséggel lesz állásod,mint művészként.
4/14 anonim válasza:
Ez a rajztanári dolog tényleg jó ötlet mert erős alapod lehet arra hogy akár művészkedj utána. De akár taníthatsz is.
5/14 anonim válasza:
Nem tudtam megnyitni a rajzaidat, de ha komolyan ezzel akarsz foglalkozni, akkor fősulikból a Képzőművészeti főiskola, a MOME (volt Iparművészeti fősuli), vagy a Soproni művészeti főiskola a neked való hely. Ezeknek nézz utána, mert rengeteg szakon belül választhatsz. Nem egyszerű bejutni rájuk, általában a nagyon képzett jelentkezőket is csak 2., vagy 3. alkalommal veszik fel. Jó előkészítő rájuk a Budai rajziskola, illetve Kopek Rita. Az ő elérhetőségük fent van a neten.
6/14 A kérdező kommentje:
2012. aug. 4. 14:02
7/14 assurbanapli válasza:
hát ezek a giccses ocsmányságok keveset érnek bárhova akarsz menni
8/14 anonim válasza:
Nem igazán vannak rendben az arcok, fejek. Anatómiailag eléggé szét vannak csúszva és a rajzstílus is nagyon amatőr. Az Einstein rajz még tűrhető - az összes közül a legkevésbé rossz (de nem jó), a színes Depp-et pláne felejtsd el. Egyrészt művészeti iskolába nem híres emberekről készített portrékkal fogsz bekerülni, mert ez a "munkásság" egész pontosan 0 szintű gondolatvilágot tükröz. Még ha nem is vagy profi, csak művész tanonc, a képeidnek akkor is ki kell fejezniük valamit. Ha pedig arcról van szó, fejrajzról, portréról, akkor biztosan nem szabad képről, fotóról rajzolnod, pláne nem Einsteinről és Marley-ról, hanem közvetlen családtagokról, barátokról, akik valóban ott vannak előtted. Sokkal nehezebb, mert a fotó már 2D-re redukált mása a valóságnak, ellenben az élő modellel, aki ott ül előtted, kicsit ficánkol, változhatnak a fények, ha te mozogsz, a nézőpont is változhat, és amit látsz, azt neked kell közvetlenül a papírra vázolnod. Próbálj meg efelé elmenni. Amúgy Kaposvárra a kevésbé jók is bekerülnek és ott javulhatsz, bár csoda nem fog történni. De ilyen rajzokkal egyelőre az MKE-t vagy MOME-t felejtsd el.
9/14 A kérdező kommentje:
assurbanapli: Köszönöm szépen a hasznos tanácsodat! ;)
Köszönöm a válaszokat. Egyébként még csak 15 éves vagyok és ezeket magamtól rajzolom, tanár nélkül.. Ezért kérdeztem, hogy érdemesnek találjátok-e, hogy komolyabban foglalkozzam vele... Ezalatt azt értem, hogy érdemes-e tanárhoz járnom, lehet-e belőle még valami?
2012. aug. 7. 09:33
10/14 anonim válasza:
# 8-as hozzászóló vagyok. Érdemes, persze. Most még nem jók a rajzaid, de ha 15 vagy, akkor bőven van időd fejleszteni. A tehetséget nehéz megállapítani, én ezzel most nem foglalkoznék, nem ítélkezem. De az tény, hogy a rajzolás elsajátítható tudás, ha az embernek van rá affinitása. Más látásmódot kell magadévá tenned és sokat tanulni a rajtechnika terén is. Főként a látásmód az, ami kritikus, de ha az megfelelő irányban fejlődik, akkor a technikát fejleszteni már könnyebb. Viszont jó rajztanárt nehéz találni. Ha ilyenben gondolkodsz, akkor olyan tanárt keress, aki művészeti egyetemen dolgozik, vagy dolgozott (hacsak nem találsz persze egy magányos művészt). Az kellene, hogy tényleg foglalkozzon veled, úgyhogy kerüld el a szakkör jellegű foglalkozásokat, ahol a tanár csak rajzoltat, ad egy feladatot, aztán megnézi, jó-e, nem jó, és ennyi. Az kell, hogy odaüljön hozzád, ő is rajzoljon, megmutassa és tényleg tanítson, inspiráljon, motiváljon. Ez nagyon fontos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!