Hogy tetszik ez a rajz? (KÉP)
Felismerhető, hogy kit akarna ábrázolni? Szíven fogadok építő jellegű kritikát. Mire kellene jobban odafigyelnem?
Nálam két módszer vált be, ami tényleg segített kicsit a rajzolásban.
Az egyik, a fejjel lefelé való rajzolás. Ezt a jobbagyféltekések szokták tanítani, és ha nem idegeled fel rajta magad, akkor egész jókat össze lehet vele hozni. (Pl én mikor először rajzoltam fejjel lefelé, megvoltam róla győződve, hogy ilyen nincs, nem működik, és a végén úgyis tök béna lesz, mert nem látom az egészet, nincs meg az összkép - ráadásul irritált, hogy csak értelmetlen vonatakat húzok- de a végén mégis tök klassz lett.) Bár ilyen technikával még nem próbálta m portrét rajzolni (mert túlságosan idegesít ahhoz, hogy nagyobb munkába kezdejek így.)
Portrénál ami nekem bevált, hogy csinálok egy négyzetrácsot a fényképre is, és a lapra is, amire rajzolok. Így megmaradnak az arányok nagyjából, és a végeredmény nem lesz annyira groteszk :D.
Köszi szépen! :D
Képregényt szeretnék rajzolni,szóval most gyakorlok ezerrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!