kimondottan jó a rajz.
látszik az eszközhasználaton, hogy gyakorlott, a technikai tudása biztos, vonalvezetése, foltkezelése határozott.
jók a tónusok, a perspektíva.
a kép bal alsó szélénél látható függőleges vonalban van egy kis "szálkázás", de nem vészes.
a kép kompozíciója is megfelelő, a főtéma pont kellő arányban uralja a képet, az ábrázolt állat jellegzetességeit kevés, de annál határozottabb vonallal ábrázolja- nem részletez feleslegesen, a lényeget ragadja meg.
összefoglalva:
gyakorlott, határozott rajzkészséggel bír az alkotó, látszik rajta az iskolázottság.
a kort 12- 16 év közé teszem...
folyt.
azt, hogy tehetséges- e, ezen az egy kép alapján nem lehet eldönteni, de mindenképpen érdemes a rajzolással foglalkoznia az alkotónak.
na, még egy folyt. :)
kicsit stílusidegen a nyelv ábrázolása, én inkább kihagyott foltként oldottam volna meg, az árnyékkal és a fényekkel játszva.
"szerintem a rajztudás nem a kortól függ..."
azt hiszem kevered a tehetséget a rajz, mint technika tudásával.
a tehetség valóban korfüggetlen, míg a technikai ismereteket éppen úgy meg kell tanulni, mint pl. a betűket, és valaki hiába tehetséges, ha egyszer bizonyos mozdulatok, motorikus tevékenységek kifogástalan elvégzése a biológiai fejlettség függvénye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!