Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Tetszik ez a rajz? Hány éves...

Tetszik ez a rajz? Hány éves a rajzolója?

Figyelt kérdés
[link]
2011. aug. 5. 21:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
nekem tetszik, de fogalmam sincs, hány éves vagy:) 15?
2011. aug. 5. 21:29
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
egy jó rajzos gyerek 9-10 évesen legyártja,egy rossz,vagy rajz utáló ember 40évesen se hozza össze.
2011. aug. 5. 21:34
 3/14 anonim ***** válasza:
13-14 éves kortól kezdve akármennyi lehet. egyébként nem rossz rajz :D
2011. aug. 5. 21:35
 4/14 anonim ***** válasza:
Ez Tóth Lüszi! Nem tudom, hány éves a rajzolója, de nagyon élethű.
2011. aug. 5. 21:43
 5/14 anonim ***** válasza:

kimondottan jó a rajz.

látszik az eszközhasználaton, hogy gyakorlott, a technikai tudása biztos, vonalvezetése, foltkezelése határozott.

jók a tónusok, a perspektíva.

a kép bal alsó szélénél látható függőleges vonalban van egy kis "szálkázás", de nem vészes.

a kép kompozíciója is megfelelő, a főtéma pont kellő arányban uralja a képet, az ábrázolt állat jellegzetességeit kevés, de annál határozottabb vonallal ábrázolja- nem részletez feleslegesen, a lényeget ragadja meg.

összefoglalva:

gyakorlott, határozott rajzkészséggel bír az alkotó, látszik rajta az iskolázottság.

a kort 12- 16 év közé teszem...

2011. aug. 5. 21:48
 6/14 anonim ***** válasza:

folyt.

azt, hogy tehetséges- e, ezen az egy kép alapján nem lehet eldönteni, de mindenképpen érdemes a rajzolással foglalkoznia az alkotónak.

2011. aug. 5. 21:50
 7/14 anonim ***** válasza:

na, még egy folyt. :)

kicsit stílusidegen a nyelv ábrázolása, én inkább kihagyott foltként oldottam volna meg, az árnyékkal és a fényekkel játszva.

2011. aug. 5. 21:52
 8/14 anonim ***** válasza:
Ez egy levágott kutyafej????!!!!
2011. aug. 5. 22:02
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
szerintem a rajztudás nem a kortól függ,van aki már nagyon fiatalon is úgy tud rajzolni, mintha sokkal idősebb lenne
2011. aug. 5. 22:09
 10/14 anonim ***** válasza:

"szerintem a rajztudás nem a kortól függ..."

azt hiszem kevered a tehetséget a rajz, mint technika tudásával.

a tehetség valóban korfüggetlen, míg a technikai ismereteket éppen úgy meg kell tanulni, mint pl. a betűket, és valaki hiába tehetséges, ha egyszer bizonyos mozdulatok, motorikus tevékenységek kifogástalan elvégzése a biológiai fejlettség függvénye.

2011. aug. 5. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!