Milyen a versem?
Hazajöttem
Sírtam, mert az emberek kiközösítettek.
Sírtam, mert ellenem voltak a gaztettek.
Sírtam, mert úgy éreztem, nem találom helyem.
Sírtam addig, amíg nem fájt tőle a fejem.
Sírtam, mert mindenki keresztbe tett nekem.
Sírtam, mert nincs kinek ölébe hajtanom fejem.
Sírtam, mert minden érték elveszett, csak álmodhatok.
Sírtam, mert már lassan senkire se számíthatok.
Untam, hogy reggel a párna hideg a könnyektől.
Untam, hogy nem láttam sírós sorokkal telt könyvektől.
Untam, hogy minden nap borús volt az égbolt.
Untam, hogy a lelkemen az egyetlen dísz pár vérfolt.
Untam, hogy elárultam magam, azt, aki vagyok.
Untam, hogy mindig én voltam a kicsi, ők a nagyok.
Untam, hogy nem volt mellettem senki, csak az űr,
Untam, hogy nem hogy én nem, de engem senki el nem tűr.
Úgy érzem, fel kéne már építeni a romba dőlt világot.
Úgy érzem, meg kéne szagolni az úton minden virágot.
Úgy érzem, örülni kéne annak, ami az enyém lehet.
Úgy érzem, már nem botladozok, hanem megyek.
Úgy érzem, több vagyok annál, hogy rab legyek.
Úgy érzem, áldozat soha többet nem leszek.
Úgy érzem, meg kell találnom végre önmagam.
Úgy érzem, le kéne mosni a szégyent, mi rám tapad.
Nevetek, azon, amilyen szánalmas voltam,
Nevetek, mert talán rosszabb lesz a holnap.
Nevetek azon, hogy mindenki mennyire egyforma.
Nevetek, hogy a divat vezeti őket jobbra-balra.
Nevetek, hogy nem ismernek, de már ítélkeznek.
Nevetek, hogy egyszer elhagyják egymást, majd ölelkeznek.
Nevetek, hogy sírtam, de ami eltört, azt nem is szilánkosra törtem.
Nevetek, mert boldog vagyok: Balfékek, én hazajöttem!
Ez szabad költészet, eldöntöm, hogy mit rakok bele a versbe és mit nem.
Az meg, hogy nem látjátok a mondanivalóját, nem az én hibám.
A "szabad verselésből" mikor lett rímelő szóhalmaz? Egyébként ha meg annyira nagyokos vagy, világosíts fel és mutass rá a mondanivalóra. Mert nekem a versből az esik le, hogy siránkozol, hogy milyen igazságtalan veled a világ, és hogy mennyire szenvedsz, holott fogadni mernék rajta, hogy a gépet szüleid vették, fűtött lakásban élsz és sem az áramot sem a netet nem te fizeted, közepes tanuló vagy az iskolában, se nem jó de nem is rossz, van egy baráti köröd, tehát a vers témája már innét kiesik.
Egyébként azt is mondjad már el, hova értél 'haza'? Mert nekem marhára nem esett le. Ugye van itt a szánalmas siránkozásod, valami elképesztően klisésen ábrázolva, és a végén meg lebalfékozol mindenkit, hogy hazajöttél. Ebből az esik le, hogy te most lebalfékoztad a szüleidet, akikről már feljebb írtam. Ha viszont máshová érkeztél 'haza', akkor az miért lenne a hazád, ha az ellenségeid vannak ott?
Hát te rohadtul nem érted...
Ennek a versnek szakaszai vannak.
1. Siránkozni.
2. Belefáradni.
3. Rájönni az igazságra.
4. Továbblépni, s boldognak lenni.
Szerintem totál egyértelmű volt, de lehet, te csak az első versszakokat olvastad. Meg mit tudsz te rólam? És miért fizetném én az áramot? Honnan veszed, hogy közepes vagyok? Jó tanuló vagyok. Nincsen nagy baráti köröm. Nem is kell, mert éppen örülök annak, ami van. A siránkozás a múlté és ezt fejezi ki a vers. Az elején magamat éreztem kevésnek az emberekhez, akik lenéztek. A végén pedig én néztem le őket, azért van ott, hogy a "divat vezeti őket jobbra-balra, egyformák, nem ismernek, elhagyják egymást, de aztán ölelkeznek *tehát kétszínűek*" és ezért balfékek a végén. Az elején nagyok voltak, a végén balfékek. A hazatérés pedig önmagam visszatérte. Mivel az elején az van, hogy megtagadtam önmagam.
Na, jól rávilágítottam?
"Nagyokos"...
szabad költészet?:D ne haragudj, de ez a kis iromány szabadnak elég szabad, de még csak köszönőviszonyban sincs a költészettel. ha nagyon érdekel, mutatok én neked olyat, amilyet én 13 éves koromban írtam, azért az ehhez képest eléggé előrébb tart. nem minden vers, ami versszakokba van rendezve, és vannak néha rímei.
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!