Első versem, szerintetek jó? Miben kellene változtatnom. Bővebben lent
Sziasztok!
A lány, akit szerettem szakított velem 2 hónapja, de még mindig nagyon szeretem, írtam neki egy "verset".. véleményt szeretnék kérni: szerintetek milyen és jó-e az elrendezése..
A válaszokat előre is köszönöm! ;)
Szeretlek Vivike, Szeretlek téged
Keresve se talalálnék jobbat, míg élek
Mikor rám nézel édes
Testem mintha égne
Okos és szép vagy
Életem egyetlen vágya
Tudom, nehéz elhinni
De tiszta szívből Szeretlek Vivi
S tudom, rosszul bántam veled
De amit tettem bánom, s többé nem tenném veled
Szeretném, ha boldoggá tehetnélek
Ha láthatnám a szemedben boldogság és jókedv keverékét
S szeretném, ha újból magadhoz ölelnél, rám néznél és csillogó szemeidbe mondhatnám:
Szeretlek Vivi!
Javaslom, nézz utána, mit jelent a "rím" fogalma.
Az sem ártana, ha a sorok legalább nagyjából hasonló hosszúak lennének. Legalább azok a párok, amik rímelnek. Vagy legalább a rímpárok sorhosszkülönbsége megmaradna végig. Az is a javára válna, ha a levél stílus helyett kicsit líraibb lenne.
Én nem küldeném el a lánynak. Nem tudom, hány évesek vagytok, de szerintem nem fogja értékelni, több okból sem.
Bocsi. :)
Okos és szép vagy
Életem egyetlen vágya
innentől kezdve nincsenek benne rímek. A helyedben összevonnék pár sort. Rímeket pedig így tudsz belerakni ha olyan szavakat keresel, amikben ugyanazok a magánhangzók. Esetleg olvass el pár Petőfi verset, hogy lásd hogy is kell egy ilyet megalkotni. Ötletnek nem rossz, ha kicsit kipofozod nagyon örülni fog neki Vivi.
"mit kellene változtatnom rajta?"
Először is sok verset kellene olvasnod. Javaslom például Tóth Árpád verseit.
De hirtelen kanyarintottam neked egy saját példát is, hogy mit lehet kihozni a témából. (Nem az igazi, ragrím van benne, a ritmusa sem az igazi, stb., de példának jó lesz.)
Te vagy énnékem az óceán mély kékje
Szédítő forgatag, veszélyes szépség,
Nem hátrálok én meg, hiába a mérge
Bár halállal fenyeget a kavargó mélység.
De elvonul a vihar, ha sokáig is tartott,
S a Nap fénye vakítón szikrázik szemedben,
Reszketeg csónakom tenyeredben tartod,
Parthoz érve lágyan hullámzunk, Vivien.
(All rights reserved. :DD)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!