Tehetség el tud veszni?
Figyelt kérdés
2012. júl. 2. 00:01
2/8 anonim válasza:
A valós életben két emberrel találkoztam,aki mutatta/mondta,hogyan tudott rajzolni,amikor aktívan művelte .Most nem megy nekik jól a rajz 10-15 év kihagyás után. Szóval igen, el tud veszni,de kivételek vannak. Persze kérdés az is,hogy mennyi gyakorlással hozható vissza ismét.
4/8 anonim válasza:
Szerintem is el tud veszni. Több olyan embert ismertem, aki általános iskolában kimondottan kreatív gyereknek számított, mert hagyták őket kibontakozni, élhettek a tehetségükkel. Aztán bekerültek egy olyan középiskolába, ahol szigorú szabályok voltak, és teljesen elnyomták az egyéniségüket... Így elveszett a tehetségük is, a kreativitásuk és a fantáziájuk is.
5/8 A kérdező kommentje:
Érdekes gondolat. Petőfi mondta, hogy szerint nem tud elveszni, mert nem olyan ostoba a természet, hogy olyasmit teremtsen, ami elvész. Nem mondom, hogy egyetértek, de elgondolkodtató.
2012. júl. 2. 16:01
6/8 anonim válasza:
Eltudni el tud,de az igazi vérbeli tehetség nem fog soha elveszni.Mert az benne van az illető személy lelkében,személyiségében,amitől nem fog tudni egy életen át sem megszabadulni.Ha erőnek erejével próbál megszabadulni tőle,azaz elfojtja,az egy darabig működik,de valahol máshol fog előtörni!A személy rovására!
A vérbeli tehetség SOHA nem fog elveszni!Aki meg igen,lehet hogy nem is volt igazi...
Remélem segítettem,ismertem ilyen embert,tehet tapasztalatból beszéltek :)
7/8 anonim válasza:
Szerintem elveszni nem tud, esetleg el lehet nyomni de mindig ott lesz. És hiszem, hogy a tehetséges ember akkor tud igazán teljes lenni, ha használja azt, amit kapott. Ha nem használja, érezni fogja a hiányát.
8/8 A kérdező kommentje:
utolsó kettő, főleg az előbbi, nagyon igazatok van. Most ahogy így olvasom, meggyőztetek. Köszi.
2012. júl. 4. 17:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!