Hogyha minél többet rajzolok, azzal fejlődik a rajztudásom?
Szeretnék rajzolni egy mangát,de a rajztudásom nem annyira jó,de úgy érzem,hogy a tehetségem megvan hozzá.
Hogyha sokat rajzolok különféle dolgokat,akkor azzal fejlődik a kézügyességem?
Illetve,hogyha eljárnék rajtanárhoz,ott miket csinálnák?
Netán valaki jár rajztanárhoz? Mik a tapasztalatok? Mennyi idő elteltével látszódik az meg a munkákon,hogy külön pedagógus foglalkozik a a tehetségünk kiépítésében?
A válaszokat előre is köszönöm!
Köszönöm szépen!
Amúgy még lenne egy kérdésem,hogy milyen eszközök kellenek egy manga elkészítéséhez?
én járok tanárhoz de ott nem mangákat tanulsz.formákkal kezded,távolságok érzékeltetésével, árnyékolással.én most kezdem a szénrajzolást.késöbb majd a pasztellt, utána meg festegetünk. de lehet hogy embert is fogok rajzolni.de azt is ugy hogy elöbb mindent körökkel megrajzolsz,karika fej, ovális test, hosszukás ovális a felkar, alkar stb. és azokat árnyékolni(láttam amint másoknak ezt tanitotta, én nem tartok még itt)amugy én jol rajzolok, csak az alapok hiányoznak,ezért mentem el hogy fejlesszem magam. de jo tanár is kell hozzá aki tényleg tud.
tanárral felgyorsitod a tudást,de ha csak mangákat akarsz rajzolni akkor elég ha magadtol megtanulod. másolj minél többet.én is igy tanultam meg.
A több rajzolásnál fontosabb az,hogy tanulj az előző rajzod hibáiból. A tanár is azért kell,hogy segítsen észrevenni a hibákat,aki nem képes a hibákat magától észre venni,az szerintem nehezen tud jól önállóan alkotni.
Célszerű olyan módszereket is megtanulni,amelyek segítségével ellenőrizheted munkádat.
Ha fotó alapján rajzolsz ,akkor fontos,hogy a fotó megfelelő méretű, torzítás mentes és jó fényekkel készüljön. A szembe vakuzott és/vagy erős árnyékú fotók nem szépek. Legyen részlet ott,ahol kell.
Ha rajztanárhoz mész hogy szeretnél megtanulni mangát rajzolni szerintem kinevet a tanár.
De szerintem menj el és megtanít majd "normális" dolgokra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!