Szerintetek? Falra mászom a legtöbb kortárs magyar verstől. Rímtelenek, semmi versláb. mit gondoltok erről?
Megmondom őszintén, én nem vagyok az a nagy versolvasó, de azért néha én is olvasok verseket. A kedvencem nekem is Radnóti, de én inkább a modern verselemzőktől mászok falra.
Nekem van egy költő barátom, akit egyszer meghívtak egy ilyen gyűlésre, ahol az ő verseit is elemezték. Csak azért nem szólt be nekik, mert nem akart bunkó lenni velük ha már meghívták.
Annál rosszabb.
Én sem vagyok oda s vissza a "modern" versektől, de a rím, ritmus, versláb csak kifejezésforma. Csomagolás. A fontos a mondanivaló. Persze, egy olyan "modern" verstől, amelyhez egy kétkötetes magyarázat tartozik, én is "falra másznék"
A vers lényege, hogy tömör. (Minél kevesebb szóval minél többet fejez ki.)
A rímen és a ritmuson kívül egyéb tömörítő eszközök is léteznek, létezhetnek.
Azért jobb, ha ezek is jelen vannak, mert a mű annyival is többet ad át, azaz tömörebb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!