Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Szerintetek? Falra mászom a...

Szerintetek? Falra mászom a legtöbb kortárs magyar verstől. Rímtelenek, semmi versláb. mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
2012. jún. 26. 18:57
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Kosztolányi szerint Ady nem nyelvújító volt,hanem szimplán nem tudott magyarul...van benne valami.
2012. jún. 29. 20:03
 12/22 anonim ***** válasza:
A kérdező szokott verset olvasni? Vagy csak falra mászik?
2012. júl. 1. 06:57
 13/22 anonim válasza:

Megmondom őszintén, én nem vagyok az a nagy versolvasó, de azért néha én is olvasok verseket. A kedvencem nekem is Radnóti, de én inkább a modern verselemzőktől mászok falra.

Nekem van egy költő barátom, akit egyszer meghívtak egy ilyen gyűlésre, ahol az ő verseit is elemezték. Csak azért nem szólt be nekik, mert nem akart bunkó lenni velük ha már meghívták.

2012. júl. 1. 08:12
 14/22 A kérdező kommentje:
A kérdező magyar szakos egyetemistaként olvasott már pár verset.
2012. júl. 1. 08:33
 15/22 anonim ***** válasza:

Annál rosszabb.

Én sem vagyok oda s vissza a "modern" versektől, de a rím, ritmus, versláb csak kifejezésforma. Csomagolás. A fontos a mondanivaló. Persze, egy olyan "modern" verstől, amelyhez egy kétkötetes magyarázat tartozik, én is "falra másznék"

2012. júl. 1. 08:52
 16/22 anonim ***** válasza:

A vers lényege, hogy tömör. (Minél kevesebb szóval minél többet fejez ki.)

A rímen és a ritmuson kívül egyéb tömörítő eszközök is léteznek, létezhetnek.

Azért jobb, ha ezek is jelen vannak, mert a mű annyival is többet ad át, azaz tömörebb lesz.

2012. júl. 1. 10:48
 17/22 A kérdező kommentje:
Szerintem aki csak gondolatokat akar közölni írjon egyperces novellát.
2012. júl. 1. 12:34
 18/22 anonim ***** válasza:
Engem az idegesít még a kortárs irodalomban, hogy a mondatokat kisbetűvel kezdik, és nem használnak vesszőket, írásjeleket. Egyébként ezt az egész kortársasdit a régi nagyok meggyalázásának tartom... :(
2012. júl. 1. 17:31
 19/22 A kérdező kommentje:
Azért vannak jók,pl. Závada Péter.de ritka
2012. júl. 1. 19:07
 20/22 anonim válasza:
Mi az, hogy Ady nem tudott magyarul?? Hol éltek Ti?? Már ne is haragudjatok, de Ady egy igazán nagy költő volt..és igaz, amit régen a magyar tanárom mondott: " Ady elég megosztó személyiség..Vagy imádni, vagy utálni lehet!" Én, személy szerint Imádom őt, és libabőrös leszek a verseitől, már általános iskolás korom óta..megtanultam az összes versét, ami a szöveggyűjteményünkben volt, és érettségin is őt húztam. Lehet mindenkinek véleménye, persze...de azért ésszerű határok között...méghogy nem tudott magyarul...nevetséges...:)
2012. júl. 1. 23:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!