Szerintetek? Falra mászom a legtöbb kortárs magyar verstől. Rímtelenek, semmi versláb. mit gondoltok erről?
Én is írogatok verseket, bár nem vagyok nagy költő. :)
Én mindig is a gondolatot tartottam fontosnak. Nem számolgatok, hogy ilyen hexameter, olyan jambikus sor, amolyan strófák. Egyszerűen rímbe szedem, ami jön. De a régebbi, gyönyörű, ritmusos verseket is imádom ám! Csak a maiakban is meg lehet találni a szépséget. (kivétel persze mindig van)
Tisztelet a kivételnek, én is falra mászom a mai modern költészetnek nevezett mondathalmazoktól!! Azért,mert vmi modern, még nem jelenti azt, hogy értelmetlen legyen és szar. Mondom, tisztelet a kivételnek. De számomra sem vers, amiben se rím, se logika, se érzés, csak úgy oda vannak hányva kaotikusan a szavak. Gyönyörű nyelvünk van, és az írás a legalkalmasabb, hogy műveljük, életben tartsuk és a legszebb melódiákat csaljuk elő belőle!!!
Személy szerint számomra Radnótinál és Tóth Árpádnál érzem, hogy mindezt tökélyre vitték!
Mondd van-e ott haza még, ahol értik-e hexametert is?
Hát most már nem nagyon, nekem úgy tűnik, mintha "ellustultak volna" a mai költők, és ráfogják, hogy ez a 'modern'
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!