Ez lenne a kortárs magyar művészet?
Ezek a "művészek" tök eredetiek és érdekesek lettek volna a reformkorban, de véleményem szerint elég gáz, hogy 2011-ben ilyeneket visznek ki Kínába, amikor tényleg vannak világszínvonalon alkotó kortárs művészeink.
én nem ítélkezem. szerintem sem olyan húha, de nem kell mindennek annak lennie. :)
de megkérhetlek, mutatsz pár alkotást azoktól akikre gondoltál, hogy világszínvonalúak?
Szerintem az a gáz - ha igaz, amit írnak - , hogy megint ennyire a kapcsolatok és a jó helyezkedés számítottak. Azzal sem értek egyet, ha mindig ugyanazokat a művészeket sztároljuk, de egy ekkora kaliberű, államilag (arányaiban a többi intézményhez képest igen kimagaslóan!) támogatott kiállításnál objektívebben kellett volna válogatni. Több galériát, több fős szakértő zsűrit bevonni.
Az magánvéleményem, hogy külön-külön vannak itt jó művek (bár sok közülük tényleg, mintha a 80-as, 90-es évek elején készült volna és hiányolom én is az intermédiát), de az egész így együtt inkább amolyan "tuti recept" összeállításnak tűnik... mintha a Turizmus Zrt. válogatta volna össze őket egy szokásosan ötlettelen reklámfilmjéhez :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!