Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Ez lenne a kortárs magyar...

Ez lenne a kortárs magyar művészet?

Figyelt kérdés

[link]

Ezek a "művészek" tök eredetiek és érdekesek lettek volna a reformkorban, de véleményem szerint elég gáz, hogy 2011-ben ilyeneket visznek ki Kínába, amikor tényleg vannak világszínvonalon alkotó kortárs művészeink.

2011. jún. 20. 15:53
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerinted gáz szerintem nem! A művészet az egyetlen olyan dolog amiről nem lehet megállapítani hogy az jó vagy nem . Van egy lengyel fotósművész ki kutyaszarokat fotóz! Sokan szeretik, de sztem meg az a gáz.
2011. jún. 20. 16:04
 2/5 anonim ***** válasza:
a művészet nagyon relativ dolog, mindenkinek más tetszik, mindenkit más fog meg...sőt egy képen mást látok én is, te is, mindenkiben más érzéseket vált ki. Most ugy látszik épp ez a menő, de nem kell h mindenkinek tetszen, sőt nem baj ha neked nem tetszik, nekem se, ez csaj jo, h nem azonosulsz a tarsadalmi mintával, hanem saját egyéniséged van. Ilyen téren legalábbis.
2011. jún. 20. 16:43
 3/5 anonim ***** válasza:
Hát azért bele lehetett volna tenni még kortársakat, akik intermédia művészek vagy a Dada szellemében tagadnak meg mindent.
2011. jún. 20. 18:07
 4/5 anonim ***** válasza:

én nem ítélkezem. szerintem sem olyan húha, de nem kell mindennek annak lennie. :)

de megkérhetlek, mutatsz pár alkotást azoktól akikre gondoltál, hogy világszínvonalúak?

2011. jún. 20. 19:38
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem az a gáz - ha igaz, amit írnak - , hogy megint ennyire a kapcsolatok és a jó helyezkedés számítottak. Azzal sem értek egyet, ha mindig ugyanazokat a művészeket sztároljuk, de egy ekkora kaliberű, államilag (arányaiban a többi intézményhez képest igen kimagaslóan!) támogatott kiállításnál objektívebben kellett volna válogatni. Több galériát, több fős szakértő zsűrit bevonni.

Az magánvéleményem, hogy külön-külön vannak itt jó művek (bár sok közülük tényleg, mintha a 80-as, 90-es évek elején készült volna és hiányolom én is az intermédiát), de az egész így együtt inkább amolyan "tuti recept" összeállításnak tűnik... mintha a Turizmus Zrt. válogatta volna össze őket egy szokásosan ötlettelen reklámfilmjéhez :)

2011. jún. 21. 04:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!