Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Csak az lehet igazán művész...

Csak az lehet igazán művész aki született rajzkészséggel, tehetséggel bír? Tudja rajzolni az alapokat?

Figyelt kérdés
2012. máj. 8. 02:24
1 2
 11/17 anonim válasza:
sajnos kellenek az alapok is hogy ki tudd magadat fejezni. és persze sok gyakorlás, bár ha ehhez van kedved az nem lehet akadály. Találd meg a gyakorlásban azt, hogy hogyan tudod magadra alakítani. a legfontosabba z őszinteség.
2012. máj. 10. 09:24
 12/17 anonim ***** válasza:
Vannak híres művészek akik auto didakta módon tnaulták meg az alapokat, bár így a legnehezebb. Ott van Csontváry, ő ha jól tudom 40 évesen kezdett el festeni tanulni, és ma az egyik legjelentősebb magyar festőként tartják számon.
2012. máj. 10. 12:02
 13/17 Csutak_Balazs válasza:

Nem. A művészet nem csak abból áll, hogy nagyon jó a technikád, mindent meg tudsz csinálni amit csak elképzelsz.

Ezt többé_kevésbé meg lehet tanulni.

Attól leszel művész amit elképzelsz.

2012. máj. 10. 16:41
 14/17 Tulok Teréz válasza:

Nem csak az lehet igazán művész, aki rajzolni tud, de csak az foglalkozzon irodalommal, aki képes képekben gondolkozni!

Aki lelki szemei előtt látja azt a képet, amit szavakkal le szeretne írni, és átadni az olvasóközönségnek!

Teréz

2012. máj. 14. 08:14
 15/17 anonim ***** válasza:

Szerintem ha valaki sokat rajzol,akkor kialakulnak a fejében a képek,de az olvasás növeli a képzelőerőt.

Számomra az a művész,aki közvetíteni akar és tud valamilyen érzést vagy hangulatot.Ahhoz ,hogy tudja közvetíteni a dolgokat kell egy fokú rajzi tudás,de nem a legfontosabb. Fontosabb ismerni azokat a dolgokat,amik az üzenet közvetítésben szerepet játszanak. A színek jelentése , kompozíciós elemek.

2012. máj. 14. 09:38
 16/17 3Co válasza:
ez mind így van, és ne félj másolni mert a másolás során képzödik a fejedben azok a lehetöségek amik kinyújtják a teret a papírodon. Én is sokszor megakadtam mert nem éreztem a síkokat. Kerestem olyan rajzot ami hasonlíthatott rá és be helyetesítéses módszerel ösze ált bennem a kép, és meg tudtam csinálni. Ajánlom gyurmáz még sokat mert ha 3d-ben látod is a készülő müved az is csak fejleszt.
2012. máj. 15. 09:37
 17/17 anonim válasza:

Attól függ, mit értesz művészségen. Vannak akik nagyon ügyesen kreatívkodnak, van rajzkészségük, szépeket alkotnak (én is ez a típus vagyok).

A művész az valami több, arra születni kell. ennek legfőbb ismérve, hogy valami árad a rajzaiból, olyasmi, amit nem lehet megtanulni. ösztönösen tud valamit, és sokszor még nincs is meg a kellő rajztudása hozzá, mégis tetszik, amit csinál. Volt férjem hihetetlen jól festett, technikailag szinte bármely nagy festő művét képes volt lemásolni, de önállóan nem tudott jelentős műveket alkotni. De ez nem szégyen, ez magasfokú szakmai tudás, alkalmazott művészeti ágakhoz elegendő lehet.

De tanulhatsz még úgy is, hogy elvégzel egy bal agyféltekés rajztanfolyamot, az előhoz belőled sok ösztönös, belső meglátást, napok alatt javul a rajztudásod és később is tudod használni, ha megismétled a tanult gyakorlatokat rajzolás előtt.

De művész ettől sem leszel, viszont elmúlik a rossz érzésed, hogy te ügyetlen vagy.

(fetőművész volt feleségeként és 4 tehetséges, kreatív gyerek anyjaként mondom)

2012. máj. 15. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!