Csak az lehet igazán művész aki született rajzkészséggel, tehetséggel bír? Tudja rajzolni az alapokat?
Mi is a tehetség? Valamire való hajlam. Ha te szeretnél rajzolni, és igazán érdekel a dolog, akkor tehetséges vagy benne.
Elég a tehetség a sikerhez? Nem. Hiába volt bármelyik művész tehetséges, ha nem gyakorolt volna, nem lett volna híres.
A siker 10% tehetség, és 90% verejték.
Én állandóan alkotni akarok, és nagyon szeretem a művészeteket, de ha valamit elképzelek a fejemben, nem tudom lerajzolni, mert nincs olyan "tehetséges", vagy inkább gyakorlatom..de másolni meg nem szeretek, úgy hogy nézek valamit, de gyakorlás miatt kellene, rajzolni szoktam amiket én találok ki, de azok arcok, bár ne ember arcok, meg azt is megkaptam hogy egysikú:S
hát igen befolyással lehet valaki elismert
köszi a véleményeket
Szerintem ma már nem a kézügyességen vagy rajzkészségen múlik, (az fejleszthető) hanem az eredetiségen, a kreativitáson... (bár ez is fejleszthető de erre nagyobb befolyással van a neveltetés)... Amit még hozzá tehetsz az a kitartás és a hit magadban, hogy jól csinálod...
Különben a másolás nagyon jó módszer arra, hogy a rajzkészségedet fejleszd, persze ez a tanulás folyamata, még nem művészet... de ebből a szempontból a művészet is olyan mint a legtöbb szakma... ha van benned indittatás rá, akkor ha minél több energiát fektetsz bele, hogy megtanuld, ami magtanulható, annál könybben megy majd az a része is ami nem megtanulható, amit csak te tudsz hozzá tenni... ez az eredetiség, amitől művészetté válik a jól begyakorolt tevékenység.
Szinte minden szakmában művészetnek nevezik ha valaki az adott területen a legmagasabb szinvonalon végzi a dolgát. Akiket ismerek valódi művészeket, ők abban különböznek az "önjelölt" művészektől, hogy nem akarnak művészek lenni, csak jól akarják csinálni, amit csinálnak és élvezik az alkotás folyamatát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!