Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Írtam egy nagyon jó könyvet....

Írtam egy nagyon jó könyvet. Milyen kiadónak tudnám elküldeni? Fontos, hogy ők állják a költségeket, nem tudok beleadni semennyit. Vállalom, hogy csak x %-ot kapok a nyereségből. Mondanátok olyan kiadókat, akik nem kérnek pénzt?

Figyelt kérdés

2012. máj. 6. 17:38
1 2
 1/14 Retekszisz ***** válasza:
Nos, attól függ, hogy miről szól ez a nagyon jó könyv...
2012. máj. 6. 17:39
 2/14 anonim ***** válasza:
Egyetlen kiadó sem vállal rizikót egy könyvért, ha nincs neved. Csak magánkiadásban tudnád megjelentetni /több millió forint/. Vagy keress hozzá szponzorokat. Ha ez nem össze, bukta!
2012. máj. 6. 17:47
 3/14 anonim ***** válasza:
Ha ez nem jön össze, bukta! /így akatam/
2012. máj. 6. 17:47
 4/14 anonim ***** válasza:
Azt majd mások döntik el, hogy mennyire jó. Tudod, minden alkotó azt hiszi, hogy ő hatalmasat alkotott, aztán mégis rengeteg a szemét. Tehát előbb olvastasd el olyan emberrel, aki nem a rokonod, és nem is a barátod. Ott kezdődik az objektivitás.
2012. máj. 6. 18:11
 5/14 A kérdező kommentje:

csak azért írtam, hogy nagyon jó, hogy ne erre válaszoljatok, szimplán írjatok kiadókat. én is a válaszukra lennék kíváncsi, hogy jó lett-e.

szponzort hogy szerezhetek?

tényleg 1 kiadó sem vállal rizikót?

2012. máj. 6. 18:27
 6/14 anonim ***** válasza:

témafüggő

mi a téma?

2012. máj. 6. 18:37
 7/14 anonim ***** válasza:
Töltsed fel netre, megszemléljük.
2012. máj. 6. 18:43
 8/14 anonim ***** válasza:

Komoly kiadók nem kérnek pénzt. Azok a "hiúság"-kiadók.

Ha nincs még neved az irodalomban, akkor viszont kb. arra számíthatsz, hogy ha bejut a könyved egy kiadóhoz és nem dobják ki azonnal, hogy az illetékes elvtárs 2-3 helyen beleolvas, és ha nem ragadja magával azonnal a szöveg, akkor kidobja. Ha magával ragadja, akkor lehetséges, hogy elkezd vele komolyabban foglalkozni, és akkor van egy icipici esélye annak, hogy publikálják a könyvet kis példányszámmal, persze pénzre ne számíts, arra viszont igen, hogy mihelyt a könyv megjelenik, a recepciója az lesz, hogy elolvas egy kritikus belőle 10 oldalt, megkeresi az első központozási hibát, majd erről ír egy rövid kritikát, hogy ma már minden szemét megjelenhet.

Tehát tényleg legyen olyan jó a szöveg, hogy bárhol beleolvas egy alulfizetett, kiégett szerkesztő, magával ragadja.

Ha hosszas kapcsolatépítéssel, befolyásos barátokra is támaszkodva, fokozatosan az irodalomban nevet szerezve (először mondjuk online írások, aztán bekerülés egy komoly online folyóiratba, onnan egy valódi papírfolyóiratba, végül antológiába) haladsz a célod felé, akkor jobbak az esélyeid a méltányos bánásmódra.

Amúgy tegyél fel egy-két bekezdést ide, és megbecsülhetjük, milyenek az esélyeid.

2012. máj. 7. 01:04
 9/14 A kérdező kommentje:

ismeritek a vörös pöttyös könyveket? ez teljesen olyan. témára, írásmódra, stílusra, mindenre.

részletet nem szeretnék feltenni, az egészet meg aztán pláne nem, mert csak ellopnák.

2012. máj. 7. 09:55
 10/14 anonim ***** válasza:
Hidd el a kutya füle nem lopná el. Ha kiraksz ide egy fél fejezetet azzal még semmit nem tudnak kezdeni, de mi legalább megnézhetjük mennyire profin fogalmazol.
2012. máj. 7. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!