Bt. -t alapításnak és fenntartásnak vagy a vállalkozói igazolványnak vannak kisebb anyagi terhei, valaki le tudja írni tételesen a költségeket, külön-külön, alapítás, és adózás szempontjából?
Ez nem elég információ a válaszadáshoz.
Vállalkozóként is több megoldás közül lehet választani (EVA, stb.). Csak például.
Ha nem akarsz tanácsadásra költeni, elég kicsi az esélye, hogy valaki - aki ért is hozzá! - itt, ingyen ténylegesen megvizsgálja a konkrét helyzetedet, és ajándékba adja a választ - ez munkával jár, adótanácsadásnak hívják.
Azt ne felejtsd el, hogy a bt-hez még egy személy kell legalább, ugye minimum egy kültag-beltag (bár azt mondtad, ezt tudod). De akár kft-t is alapíthatsz, ez a felelősség szempontjából jobb (lehet!)...
Szóval, én úgy gondolom, egy ilyen lépés előtt érdemes annyit rászánni, hogy egy profi megvizsgálja, mi a legjobb neked. Ha ezzel nem értesz egyet, várj, hátha valaki mégis épp jótékonykodni akar, kikérdezi a helyzetet, és segít.
Mi most indítunk magánvállalkozást,arról tudok neked írni:a neten felét sem fogod megtalálni,mint amit tudni kellene. Menj el a helyi okmányirodába, ott ingyen nagyon sok mindent elmondanak,és ami a legfontosabb,csinálnak neked egy ügyfélkaput. És akkor elektronikusan lehet intézni az alapítást,és akkor az nem kerül semmibe.
De én azt mondom,ha tényleg komolyan gondolod,akkor ne sajnáld azt az 5-10e forintot tanácsadásra egy jó könyvelőnek. Most ez pénzkidobásnak tűnik,de rengeteget spórolhatsz vele,mert olyanokat is elmondott,amiről még csak nem is hallottunk,pedig kb egy hónapja mindent olvasunk a neten ebben a témakörben.
Utána a fenntartás megint sok mindentől függ:milyen adókulcsban dolgozol, fő vagy másodállásban végzed,bevétel mértéke...
Mert ez nem az önkormányzatra tartozik, hanem a NAV-ra.
Vagy beszélsz egy könyvelővel és/vagy ügyvéddel. Úgyis majd mindkettőre szükséged lesz valószínűleg, legalábbis, ha végül céget alapítasz, akkor biztosan.
Én most szeretnék majd egy éven belül nyitni 1€-s boltot és mindenképpen KFT-t fogok nyitni. Kezdőtőke 500.000 forint de ennek fele lehet berendezésből is!
Itt csak a cég vagyonával felelsz, míg az egyéni vállalkozással pedig a saját vagyonoddal ha jól tudom. Ha nem akkor is kft-t fogok nyitni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!