Hogy kezdjem el? [rajzolás]
hogy tanulhatnék meg "jól" rajzolni? mivel kezdjem? ti hogy tanultatok meg? először miket rajzoljak? mert neten találtam nagyon sok videót csak nem tudom hogy mivel kéne kezdenem..
L/19
előre is bocs hogy vesszők és pontok nélkül írok de most nincs kedvem vele cicózni. :)
először vázlatold fel nagyban hogy mit szeretnél.
utána jelöld meg hogy minek hol a helye (sokszor látom arc rajzoknál hogy a szem nagyon fent van (tudni illik hogy a szem a fej középvonalán helyezkedik el)
én hát először másolgattam egyszerűbb rajzokat, meg jártam talán 3 évet rajzszakra is. de az utóbbi időben magam kezdtem el fejlesztgetni e téren mind realisztikus rajzokat mind pedig Manga rajzokat is csinálok épp milyen kedvembe vagyok(ha elszánt vagyok akkor realisztikus, ha gyerekes/ komolytalan akkor Manga mind kettőnek megvan a maga varázsa, a realisztikus "elvarázsolja" az embert a Manga meg kihozza az emberből a gyereket meg jól lehet az érzelmekre hatni is vele mert viszonylag egyszerű arckifejezések vannak :D) ha valamit szeretnél megrajzolni akkor csináld azt ahogy a lelki szemeiddel látod, és ha elakadsz utána nézel az interneten hogy hogy is kellene megrajzolni és ha nem is lesz olyan szép akkor is te csináltad és erőt ad a folytatáshoz hogy "legközelebb már jobb lesz" és valóban mert ahogy egyre többet rajzolsz úgy fog ráállni a kezed ha pl többször ugyan azt lerajzolod látható eredményeket fogsz elérni pár ismétlés után amint ez sikerült utána bonyolíthatod a rajzolást (pl megtanulsz egyfajta fát lerajzolni és abból megpróbálsz következtetni egy másik fajtára és így kialakul az egyedi rajzstílusod)
a rajzot tanulás nélkül is el lehet sajátítani gyakorlással, de ha van ismerősöd aki jól rajzol szívesen segít benne
szóval először másolod a rajzot utána ugyan azt amit másoltál megcsinálod a kép nélkül és végűl pedig saját kútfőből rajzolsz :D
-én hogy tanultam meg: kicsi korom óta szerettem rajzolni, mondták is, hogy tehetséges vagyok; utána Budai Rajziskola (keress rá a honlapjukra - korhatár nincs, de amikor én jártam, 17 és 35 év közötti emberek jártak)
-először miket rajzoltam: természetesen embereket és fura lényeket, mert azt szerettem rajzolni. Ennek nem sok értelme van, kockológiával kell kezdeni, amit mindenki utál, de ez minden rajztudás alapja.
-szerezz egy magántanárt, az enyém gimiben tanított rajzot, és mellette magánórákat adott
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!