Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Hogy tanuljak meg rajzolni? L/17

Hogy tanuljak meg rajzolni? L/17

Figyelt kérdés

17 éves vagyok és mindig is szerettem volna szépen rajzolni :Dmindig olyan jó volt nézni ahogy mások "csak úgy" rajzolnak meg minden de nekem valahogy sose ment és mostanában megint "rámjött" a rajzolhatnék de tényleg nem tudok.. :/

hogy kezdjek neki? netről tanuljak? vagy valami könyv? persze nem annyira profi szinten szeretnék megtanulni... na értitek :D

2012. máj. 1. 23:06
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én 16 évesen kezdtem el hobbiból rajzolni. Én először tárgyak rajzolásával kezdtem, majd ruhákat rajzoltam majd az emberi rajzokat anime figurákkal kezdtem igaz gyűlölöm az animét de az egyszerű volt. Most már majdnem élethű emberi testet tudok rajzolni majdnem élethű arccal persze, de ez elég nehézkesen megy még. Én egy ismerősömtől kaptam néhány fénymásolatot egy könyvből meg ugye a google a barátom ott is sok minden van. A lényeg először alapokkal kezdd, meg egyszerűbb dolgokkal.
2012. máj. 1. 23:12
 2/8 anonim válasza:
100%
Vannak ilyen jobb agyféltekés rajztanfolyamok, vagy micsodák, azok elvileg elég hatásosak. Am meg én sose tanultam rajzolni, és ritkán is szoktam még is jól megy. Én úgy szoktam h 1 rajzra rászánok vagy 2-3 órát, lemásolok 1 képet és minden hibát próbálok korigálni a rajzomon és ez általában megy, vagy nézzél meg más rajzokat, h ott hogyan árnyékolnak a vonalakat h húzzák meg meg stb.
2012. máj. 1. 23:17
 3/8 anonim válasza:
A sok szóismétlésért bocsi de az este kihozta már belőlem.:D
2012. máj. 1. 23:19
 4/8 anonim ***** válasza:

Ez az oldal nagyon jo, a fotorealisztikus rajzolasrol:

wwwPONTrajzolni-tanulokPONTblogspotPONTcom.

2012. máj. 1. 23:36
 5/8 anonim ***** válasza:
46%

Ha van ilyen USB-s rajztáblád amit a számítógéphez csatlakozhatsz, akkor szerintem próbáld ki ezt az oldalt. Sajnos sok az idióta, de azért innen sok ötletet kaphatsz. Ez a jövő, a papír már a múlté.

[link]

2012. máj. 1. 23:42
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Először is gyakorold a vonalvezetést, vastagságot, satírozásokat stb

A joutubon van egy rakás videó ezekről is plusz rengeteg könyv a neten tök ingyen.

2012. máj. 2. 00:04
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez a könyv segíthet az elindulásban: [link]

Mindazonáltal a rajztudás mögött elméleti ismeretek is vannak, mivel hacsak a látványra koncentrálunk, akkor könnyen optikai csalódások csapdájába esünk. De első lépésnek, kedvcsinálónak szerintem teljesen jó. Léteznek rövid tanfolyamok is, amik erre a könyvre épülnek. Egyik ismerősöm elvégezte, nálam kimaradt, hagyományos módon tanultam.

Viszont ez sem mentesít a sok gyakorlástól.

2012. máj. 2. 12:45
 8/8 anonim ***** válasza:

Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni! Olyan, nincs, hogy most nem akarok profi lenni, ezért nem tanulom meg a perspektívát vagy az arányokat. Ha rajzolni akarsz, erre mind szükséged van. Először kezdd kis dolgokkal, csendéletekkel. Állíts be széket, cipőt, bögréket, rajzold le! Most jó idő van, kimehetsz az erkélyre/kertbe/utcára egy vázlatfüzettel és kezdd el rajzolni, amit látsz. Utcát, fákat, embereket. Lehetőleg olyan eszközzel, amit nem tudsz radírozni.

A jobb agyféltekés dolog a látványra épít, ha komolyan meg akarsz tanulni rajzolni, akkor Szunyoghy András Kis rajziskola és Rajz ABC könyveit ajánlom. Ha már tudod az arányokat, a perspektívát és az árnyékokat, akkor térhetsz át a negatív formákra (jobb agyféltekés rajz), addig csak összezavar.

A Youtube tele van rajzos tutoriálokkal, nagyon hasznosak.

http://www.youtube.com/watch?v=GKFYH2VtY5g

http://www.youtube.com/watch?v=xM4LlY1uQ6o&feature=relmfu

http://www.youtube.com/watch?v=NBuuYJRe6vg&feature=related

Másolj sokat, azzal is nagyon sokat lehet tanulni! De ne animés fejet vagy retusált fotót! A net tele van öregemberek képeivel, azokat másold le vagy kérd meg a rokonaidat, üljenek modellt!

2012. máj. 2. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!