Ha egy kiadó elfogadja a kéziratomat, kötelességem a következőt is nekik adni?
Attól függ, hogy milyen szerződést írtál alá.
Ha nincs benne kizárólagosság, vagy bármi, ami arra utalna, hogy neked kötelességed mostantól velük dolgozni, akkor azt csinálsz, amit akarsz.
Igen? Akkor kikérhetem a véleményed erről a kiadóról? Ők ezt írták, de nekem szimpatikusak, és barátságosak, katalógust is küldtek a munkájuk menetéről.
Felejtsd el, találkoztam már egy-két áldozatukkal. Az összeg, amit tőled kérnek, legalább kétszerese a tényleges kiadási költségeknek. Eladni nem fogják a könyvedet, mert nem is igazán terjesztik. Se a Libri, se az Alexandra nem áll szóba velük. Még a könyvtárakba sem jutnak el a kiadványaik. Az irodalmi életben pedig kifejezetten előítéletesek azokkal szemben, akik itt jelentek meg. Szemfényvesztés az egész, felejtsd el.
Amúgy milyen jellegű könyvet írtál?
10:29
Az nem igazi kiadó, hanem ún. "hiúság"-kiadó. Azzal foglalkoznak, hogy legyártanak egy könyvnek látszó tárgyat a címlapon a neveddel, és felrakhatod a polcodra, vendégeknek mutogathatod. És mindezért fizetsz nekik egy csomó pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!