Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Melyik művészeti ágban lehet...

Melyik művészeti ágban lehet jobban elhelyezkedni SZOBRÁSZ vagy FESTŐ? Vagy melyik nyújt többet rajzolásilag és MŰVÉSZETILEG?

Figyelt kérdés
Csak mert én szobrász leszek..

2012. ápr. 21. 19:35
 1/3 anonim ***** válasza:

A festő általánosságban véve könnyebb, szakmailag talán több lehetősége van. Viszont ebből adódóan több jelölt is van a posztokra. :)

Rajzban és művészetben egyik sem nyújt többet/kevesebbet. Itt nincs mennyiség, csak minőség. Más a festői rajz és a más a szobrászi. A festő rajzban is inkább a foltszerűségre, a művészi jel megragadására koncentrál, általában lágy, átmeneti tónusokkal dolgozik. A szobrász a formára összpontosít, az azt felépítő síkokra bontja fel. Erőteljes, általában kereszt irányú tónusozást használ.

Kívánok sok remekművet és sikert!

2012. ápr. 23. 01:49
 2/3 anonim válasza:

Előszőr is gratulálok.

De mégis, hogy lehet összehasonlítani a tiramisut a feketeerdő tortával? Mind a kettő finom és mind a kettő utánozhatatlan.

A festészetnek is megvan a szépsége, elképesztő lehetőségek vannak mind a modern ,mint a klasszikus nak mondható festészetben, feltéve, ha a kézügyességet és rajzi tudásod megvan.

A szobrászat az kaland, kihívás, minden alkalom gy új élet alkotása szerintem.

2012. ápr. 24. 16:34
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, remélem jól döntöttem..
2012. ápr. 24. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!