Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mi értelme van ekkor a versele...

Mi értelme van ekkor a verselemzésnek?

Figyelt kérdés
A magyarra fordított verseket miért kell elemezni? A fordítás arra jó, hogy értsük a szöveget. De az eredetiben nem pont azok a metaforák, költői eszközök vannak, mint a lefordított változatban.
2012. márc. 10. 22:15
 1/7 anonim ***** válasza:
56%
Valamelyik marha kitalálta, mi meg megszívjuk, épp úgy mint a történelemet, ahelyett, hogy a diákok alapvető kresszt, vagy elsősegélyt tanulnának. Vagy csupán a mindennapi életből valami. A mai gyerekek nem tudnak 3 almafát felsorolni, nem tudnak fát metszeni, de ezt nagyban befolyásolja az internet, a lustaság stb.
2012. márc. 10. 22:25
 2/7 anonim ***** válasza:

"De az eredetiben nem pont azok a metaforák, költői eszközök vannak, mint a lefordított változatban"

Általában azok vannak.

2012. márc. 11. 00:56
 3/7 anonim ***** válasza:
A verselemzés nem a költői eszközök azonosításáról szól, hanem az értelmezésről, összefüggések felállításáról, érzelmi és tudati viszonyulásunk megfogalmazásáról, kreatív gondolkodásról és fogalmazásról...
2012. márc. 18. 14:16
 4/7 anonim válasza:
A verselemzésnek akkor sincs semmmi értelme, hogyha nem fordított szöveg, hanem magyarul írott szöveget kell elemezni. Elolvasok egy verset egyből megértem a mondanivalóját, de nem tudom leírni pont ma kaptam egy kettest verselemzésből... -,-'
2012. márc. 26. 16:11
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem csak 4 problémám van vele: unalmas, értelmetlen, szükségtelen (vagyis fölösleges időpazarlás), és még a tanárt se lehet elviselni.

Az pedig végképp értelmetlen dolog, hogy tanuljuk meg más véleményét. Legyen az a "költőé", magyartanáré vagy éppen a szöveggyűjteményszerzőé.

2012. márc. 27. 21:06
 6/7 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem kell más gondolatát megtanulni. A verselemzés lényege a TE gondolatod egy műről. Ahol nem így kezelik a témát, ott a tanárral van baj.
2012. márc. 28. 08:21
 7/7 anonim ***** válasza:
A verselemzés az életre nevel. Mindig is leszenk olyan dolgok, amiket utálni fogsz, és nem tudsz mit csinálni, meg kell csinálnod, másrészt a világban nagyon nics értelme feltenni azt a kérdést, hogy "mi értelme?". Lesz munkahelyed, az is előfordulhat az is, hogy kapsz egy hülye főnököt, akkor is felteheted a kérdést, hogy mi értelme van azt csinálni amit mond; el is gondolkodhat rajta az ember; de a végén arra a válaszra jut, hogy: "mert azt mondta".
2012. márc. 29. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!