Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Verset írni tényleg túl...

Verset írni tényleg túl lányos dolog lenne tőlem?

Figyelt kérdés

16/F vagyok, és verseket írok. A magyartanárom szerint tehetséges vagyok, versenyekre, pályázatokra is elküldtem pár verset emiatt, és nem egyszer helyezést is elértem. Az osztálytársaim tudják, hogy engem főképp ez érdekel, de a múltkor hallottam véletlenül (illetve ők nem tudták, hogy hallom őket, mert úgy vannak a fotelok a suli aulájában) az osztály néhány lány tagját beszélni rólam, illetve elsősorban arról, hogy ha az osztályból kell választani, ki tetszik nekik, stb. És több lány azt mondta, hogy én verseket írok, és az oylan lányos. Nem igazán értem ezt, érettebbnek tartom magam a legtöbb korombelinél, így még azt se lehetne mondani, hogy gyerekes vagyok, és számomra az is meglepő, hogy ezt lányok mondták. Persze van olyan lány osztálytársam, aki nem tartja ezt a dolgot rossznak, vagy olvasta is már versem (a beszélők közül a legtöbb nem olvasott egyet sem, és ha igen akkor is csak legfeljebb egyet), szóval van oylan lány osztálytársam, meg jóban is vagyunk, szóval biztosan tudom, hogy nem tartja rossznak minden lány, de az a 6-7, akik ott beszélgettek, ezt mondták. Nem tudom, miért, ráadásul, a fiúk is tudják, ők sose mondták, hogy ez lányos lenne, sőt inkább gratuláltak, ha jó eredményt értem el egy versenyen. Ráadásul a világirodalom nagyjai mind férfiak szerintem, de ilyet meg nem mondok nőknek, mert akkor meg az a baj.

Én mindig azt hittem, hogy ez a lányoknak tetszik, hogy romantikusnak tartják, vagy valami ilyesmi. Most akkor mégse?

Légyszi, aki válaszol, írja le, hogy hány éves, és hogy fiú-e vagy lány!

2012. márc. 6. 14:17
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
10%

Kedves 5-ös és 9-es:

nem..nem magyaráztam félre semmit. Egy kifejezés ("lányos") hordozta lélektani (sőt: társadalom-lélektani) üzenetre szerettem volna rávilagítani és rákérdezni. Még konkrétabban: arra, hogy a tizenévesek korosztálya ezt az árnyalatot egyáltalán érzékeli-e. Úgy látom, hogy igen: azzal a tartalommal, amit feltételeztem:(.

Ami a világirodalom nő-szereplőit illeti, megvan a határozott véleményem. Kérdést meg végképp nem fogok kiírni az oldalon (amely egyébként sok mindenről érdekes, tanulságos képet ad).

2012. márc. 6. 20:43
 12/20 anonim ***** válasza:

Én továbbra is azt gondolom, hogy félremagyarázod. Szerintem van benned egy sztereotípia, hogy a nőket kevésbé intelligensnek, a művészetekben kevésbé tehetségesnek kezelik, és ettől fogva ugrasz ennek a legkisebb jelére is, vagy amit jelnek vélsz. Nem bántani akarlak, és persze nem tudhatom, hogy valóban így van-e, csak a véleményem írom. Van egy nővérem, akit egy időben elkapott valamiféle női egyenjogúság mánia, vagy tudomisén, micsoda. Az a lényeg, hogy akármit mondtam a női nemről, a legnagyobb tisztelettel, mindig kiforgatta a szavaimat, úgyhogy végül én jöttem ki az egészből rosszul.

A kérdező tévedett abban, hogy a nagy költők/írók mind férfiak. Ez ennyi, és nem több. Ha lányosnak tartják emiatt, akkor az nem azért bántó, mert a lányok bármiben kevesebbek lennének a férfiaknál, hanem, mert a lányok lányok, a fiúk meg fiúk, és ami az egyik nemnél elfogadott, az a másiknál esetleg nem az.

Igazából nem hiszem, hogy meg tudnálak győzni, mivel Te már elhatároztad magadban, hogy a nőket a mai napig alsóbbrendűnek tartják, és ez a tézised (szerinted) ebben a témában is megmutatkozott.

2012. márc. 6. 22:43
 13/20 anonim ***** válasza:
Értékelem a válaszod, de nem. Nem erről van szó. Túl hosszú lenne és messzire vinne tovább fejtegetnem a miérteket. Mindenesetre: örülök annak, ha egy tizenéves fiú verseket ír, mert akkor átlagon felül érzékeny és gondolkodó ember. Ebben a társadalomban égető szükség van az ilyen alkatokra, mert futótűzként terjed a nyers, "biológiai" erő-kultusz. Summa summárum: sok sikert neki és minden hasonlónak (neked is!)
2012. márc. 7. 08:41
 14/20 anonim ***** válasza:
57%

Hát, sajnálom, hogy nem fejted ki bővebben, de valóban messzire vinne az eredeti témától. :)

Sok sikert Neked is! :)

2012. márc. 7. 12:51
 15/20 A kérdező kommentje:

Hú de sok válasz érkezett ennyi idő alatt (bár javarészt az egymással folytatott vitátoknak köszönhetően : D.)

6-os, és akárhányas, akik vitatkoztok. Mindketten érdekes érveket hoztatok föl, mindkettőtökkel egyetértek egy-egy dologban. Az tény, hogy én megbántani a lányokat nem akartam, de azzal is egyetértek, hogy a "lányos" kifejezés esetleg rossz fényt vethet a lányokra, ha úgy tekintünk rá, hogy az "rossz", de a legtöbb ember úgy gondolja, hogy nem rossz, csak eltérő az alap nemi szereptől. De nagyon messzire tévedtünk. Köszönöm mindenki válaszát, és hogy engem igazoltatok.

"amúgy eg yismerősöm nekem is ír verseket, ha a családneved is és a ekresztneved is K betűvel kezdődik, akkor ismerlek és tudom hogy jók a verseid! :))) ha nem akkor mindegy..:)

"

Nem, nem ő vagyok, én valaki más vagyok. : D

2012. márc. 7. 17:45
 16/20 anonim ***** válasza:
Azt esetleg elárulod, milyen verseket szoktál írni? Gondolok itt témára, esetleg versformára, stb.
2012. márc. 7. 19:18
 17/20 anonim ***** válasza:
41%

"Én mindig azt hittem, hogy ez a lányoknak tetszik, hogy romantikusnak tartják, vagy valami ilyesmi. Most akkor mégse?"

A lányoknak sosem tetszik EZ vagy AZ. Hanem Ő tetszik/nem tetszik nekik. Személyekben gondolkodnak, nem elszigetelt vonásokban. Tehát:

1) Ha amúgy tetszel nekik és verseket is írsz, akkor zseni vagy, tehetség vagy, akivel talán érdemes lefeküdni, mert így bele lehet kerülni majd az életrajzába.

2) Ha amúgy nem tetszel nekik, akkor a versírásod "lányos" tevékenység. Nem is vagy igazi fiú. Pfuj.

Na most a lányok egy részének tetszel, más részüknek nem, megint másoknak nincs véleményük.

Ezzel a titkot megfejtettük.

2012. márc. 7. 21:15
 18/20 anonim válasza:
57%
Aki ilyet mond, az... nem is tudom milyen szóval kellene illetnem őket. Ne foglalkozz velük, mert szerintem csak a tehetségedre irigyek. Miattuk nem mondj le erről ha szereted csinálni. 14L
2012. márc. 11. 16:02
 19/20 anonim ***** válasza:

Szerintem egyáltalán nem az!

De ne a lányok véleménye érdekeljen.... Bár tudom-tudom abban a korban vagy, de azért nem kell ennyit foglalkozni a másik nemmel. Lehet, hogy ők a macsó rosszfiúkra buknak, ez van.

13/L

2012. márc. 29. 20:46
 20/20 A kérdező kommentje:
16 vagyok. :) Igazából nem hagynám emiatt abba a versírást. Csak meglepett a dolog. Például igaza van annak a válaszolónak, aki azt írta, hogy a lányok nem egy konkrét dolgot szeretnek. Ez jogos, csak én azt hittem, HA valaki egyáltalán kinevet, azok a fiú barátaim lesznek. Ennek ellenére, ők egyáltalán nem. (Egyszer, mikor megnyertem egy verspályázatot az egyik fiú még "fel is köszöntött" egy tábla csokival. :)) Szóval engem csak ez lepett meg. De végül is mindegy.
2012. márc. 31. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!