Nehéz megtanulni zongorázni?
Mit értesz "megtanulni" alatt? Lehet csinálni különböző szinteken, mire gondoltál? Für Elise, Chopin keringő, Gyere ki a hegyoldalba vagy Rachmaninov zongoraverseny?
Nem árt, ha tudsz kottát olvasni, ismered a basszuskulcsot, illetve megkönnyíti a tanulást, ha értesz az összhangzattanhoz. De ezek nélkül is el lehet kezdeni.
Minden kezdet nehéz. :) Ez is. Én 5 éve kezdtem el, középiskolában, két évig tanárral, ő megtanította az alapokat és ordibált velem, hogy gyakoroljak. Utána már egyedül is ment, magam kerestem darabokat, amiket tanultam. Mondjuk biztos nehezebb lett volna, ha egyedül kezdem el. Bár visszatekintve így sem tűnik rossznak, de talán csak az idő szépíti meg az emlékeket. :)
Már az első évben is tudtam tűrhetően játszani, egyszerűbb darabokat. Kitartással akár pár hónap alatt megtanulhatsz játszani, de évekig kell tökéletesíteni a tudásod és a játékod.
Négy éve tanulok zongorázni. Három fontos dolgot kell megtanulni az alapoknál: az abc-t, a kotta olvasást(hangjegyeket kell felismerni melyik melyik, azt a basszuskulcs pontjától lehet számolni mert az a G) és a kereszteket, felóldó jeleket, hogy mi az meg mit kell csinálni vele.
Ha zongorázol akkor nincs olyan "fantasztikus dolgod" mert nem hordozható, de a szintetizátor amin zongora hang van beállítva hordozható.Ez a fajta inkább olyan embereknek jó, akik bérházban laknak. A legolcsóbb pianínó úgy 600- és 800 ezer közé esik.
11 éves vagyok, és tudok négykezeseket, a kisgyopált el tudom játszani, beethovent, a für elis elejét, könnyű megtanulni.Ha sulis vagy akkor mellette automatikusan beiratkozol szolfézsra, ahol a hangjegyeket megtanítják, hogy kell szolmizálni,meg ilyesmik. Nekem Hamingway pianínóm van, 4 menü törölve van rajta a rec, melody 1 melody2 és a power.Ezen a zongorafajtán van metronome(metronóm)ami a tákat üti megfelelő ütemben. Van rajta automatikus zenelejtátszó, ami vagy úgy 8 zenét letud játszani, köztük a für elise (innen tanultam meg) és orgona, valamint keringő dallamok.
Nagyon szeretnivaló ez a hangszer, de először érdemes meggondolni, mert ha megveszed ezt a hangszert, van rá garancia, csak akkor kicserélik, nem visszafogadják.
ÉN NAGYON-NAGYON AJÁNLOM, HOGY TANULJ MEG!
A furulyában az a rossz, hogy ha a lyukakat nem jól fogod be sípol; elég furcsán kell fogni balkéz fent jobb lent;
ÉS a hangok egymástól messze vannak, és egyszerre több lyukat kell befogni.
"Nos,kb. 15 nap alatt professzionalis művész lehetsz !!! "
Ez azért abszurd,hacsak nem vagy egy született zseni. Változó ki mennyi idő alatt tanul meg zongorázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!