Zongorázni szeretnék megtanulni. Hogyan, merre kezdjem el?
Én egy zeneiskolát javaslok. Ha gyerek vagy, iratkozz be, ha felnőtt, kérdezd meg a zongoratanárokat, ki vállalna privátban.
A szintetizátort nem zongorázásra találták ki. Egész más a billentése, meg egyáltalán... Egy digitális zongora (kalapácsmechanikás billentyűzettel) viszont megfontolandó.
Szerintem elég hozzá egy szintetizátor, de jobb az, ha rendes zongorán tanulsz. Ha nem akarsz órákra eljárni, ajánlom ezeket az oldalakat: [link]
Ha egyáltalán nem konyítasz a kottaolvasáshoz, akkor az első link tökéletes lesz neked, de itt jó kis kották is találhatóak. Ha ezeket megtanulod, akkor szerintem már könyvből magad is tudsz tanulni.
De ha engem kérdezel, inkább járj el különórára:)
Nem tudom hogy milyen idős vagy. Olyan 16 éves kor alatt iratkozz be valami zongora órára.
Ha felnőtt egyszerű a netről is megtudsz tanulni.
Pl: a youtubon is van nagyon sok minden hogy ha beírod zongora tanulás érdekes dolgokat fogsz találni.
Őőő. Nem ajánlom senkinek a szntetizátort. Most már a szintetizátorok is annyiba kerülnek mint egy zongora vagy pianínó én még a zongoránál is jobban ajánlom neked a pianínót nem olyan nagy, de ezt nem csak a mérete miatt mondom. Gyönyörű hangja van, persze a zongorának is de van különbség. Először úgy is új rendet fogsz tanulni. Ami pofon egyszerű. Kottát olvasni meg tudni kell. :D
Ja a szintire visszatéreve még valami:
Ha mindenképpen szintiben gondolkodsz, akkor én yamaha-t javaslok, mert azokban tényleg szép a zongora hangszín.
Én használtam egy ideig egy DGX-300 tipusút, az elég jó lenne erre a célra, mert zongora billentyűje van, 76, ami ugyan kevesebb mint az igazi zongoráé. de több mint az 5 oktávos (61 billenyűs) szintiké. Azt hiszem már ez a tipus nem kapható újonnan, de biztos van valamilyen utódja, érdemes körülnézni. Ami miatt még nem ajánlom egyébként a szintit, az az, hogy az automata kíséret, és egyéb kütyük miatt, túl hamar ad talmi sikerélményt, és nagyobb a kisértés a könnyeb út választására :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!