Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Zongorázni szeretnék megtanuln...

Zongorázni szeretnék megtanulni. Hogyan, merre kezdjem el?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A problémám a következő: Zongorázni szeretnék megtanulni, csak azt nem tudom, hogy ilyenkor mit érdemes csinálni. Tehát gondolok itt arra, hogy kezdetnek jó e valamilyen szintetizátor, esetleg el is kell járni külön zeneórára... Szóval úgy konkrétan az egész folyamat érdekelne :) És ha elég hozzá a szinti, akkor tudna valaki mondani olyan típust, ami viszonylag jó minőségű zongora hangot képes kiadni? :) Köszönöm! :D
2012. jan. 9. 18:03
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem fontos hogy az alapokat megismerd. Kellene zeneóra :) Én is jártam. 8 évig.:) MEgtanulsz rendesen kottát olvasni, meg mindent az órákon. utána megy magadtól is :)
2012. jan. 9. 18:15
 2/6 anonim ***** válasza:
25%

Én egy zeneiskolát javaslok. Ha gyerek vagy, iratkozz be, ha felnőtt, kérdezd meg a zongoratanárokat, ki vállalna privátban.

A szintetizátort nem zongorázásra találták ki. Egész más a billentése, meg egyáltalán... Egy digitális zongora (kalapácsmechanikás billentyűzettel) viszont megfontolandó.

2012. jan. 9. 18:19
 3/6 anonim válasza:

Szerintem elég hozzá egy szintetizátor, de jobb az, ha rendes zongorán tanulsz. Ha nem akarsz órákra eljárni, ajánlom ezeket az oldalakat: [link]

[link]

Ha egyáltalán nem konyítasz a kottaolvasáshoz, akkor az első link tökéletes lesz neked, de itt jó kis kották is találhatóak. Ha ezeket megtanulod, akkor szerintem már könyvből magad is tudsz tanulni.

De ha engem kérdezel, inkább járj el különórára:)

2012. jan. 9. 18:26
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom hogy milyen idős vagy. Olyan 16 éves kor alatt iratkozz be valami zongora órára.

Ha felnőtt egyszerű a netről is megtudsz tanulni.

Pl: a youtubon is van nagyon sok minden hogy ha beírod zongora tanulás érdekes dolgokat fogsz találni.

Őőő. Nem ajánlom senkinek a szntetizátort. Most már a szintetizátorok is annyiba kerülnek mint egy zongora vagy pianínó én még a zongoránál is jobban ajánlom neked a pianínót nem olyan nagy, de ezt nem csak a mérete miatt mondom. Gyönyörű hangja van, persze a zongorának is de van különbség. Először úgy is új rendet fogsz tanulni. Ami pofon egyszerű. Kottát olvasni meg tudni kell. :D

2012. jan. 12. 11:27
 5/6 Loner válasza:
Én nem ajánlanám, hogy szintetizátoron kezdj el tanulni, mert azoknak ú.n. orgona tipusú a billentyűzete, és az nagyon nem olyan. Bár léteznek kalapácsmechanikás billentyűzettel szerelt darabok is, de azok meg árban nem olcsóbbak egy digitális zongoránál. Azonkívül, a szintik legtöbb esetben 5 oktávosak csak, ami eleinte lehet hogy elég lenne, de minek beruházni 1-2 évre? Rongora, vagy pianino, az tökéletes lenne, de ha mondjuk panelban laksz, nem biztos, hogy a szomszédság örülne. A modern digitális zongoráknak szuper a hangjuk, mert a legkomolyabb hangszerek hangmintáit építik bele, a billenytyűzete olyan mint az igazi zongoráé, és nem utolsó sorban fejhallgatóval is használható :) Tanuláshoz, legalább eleinte mindenképpen tanárt ajánlok, de egy bizonyos szint után már menni fog az önálló tanulás is. A Youtube-os videók nem igazán jók, (vagy legalábbis nekem nem nagyon jönnek be) Egy zenekarban játszom billentyűs hangszeren, így ha nem is vagyok művész, kezdőnek sem számítok, mégsem nagyon sikerült még semmit rendesen megtanulnom youtube-ról. Rengeteg önjelölt tanár mutogat ott dolgokat ROSSZUL, amit ha megtanulsz, többet ártasz vele, mintha nem tanulnád meg. A Rossz beidegződést nagyon nehéz kitörölni. HA jól emlékszem gyerekkoromban egy Zongoraiskola-I. című kiadványból tanultam, amiben le írva a kottaolvasáshoz szülséges minden ismeret, sőt több is, ráadásul ott kezdte, hogy hogyan kell odaülni a zongorához. (Nemrég láttam egy hangszerboltban ezt a kiadványt, 1800 Ft-ért) De biztos azóta létezik több ilyen kiadvány.
2013. márc. 4. 07:39
 6/6 Loner válasza:

Ja a szintire visszatéreve még valami:

Ha mindenképpen szintiben gondolkodsz, akkor én yamaha-t javaslok, mert azokban tényleg szép a zongora hangszín.

Én használtam egy ideig egy DGX-300 tipusút, az elég jó lenne erre a célra, mert zongora billentyűje van, 76, ami ugyan kevesebb mint az igazi zongoráé. de több mint az 5 oktávos (61 billenyűs) szintiké. Azt hiszem már ez a tipus nem kapható újonnan, de biztos van valamilyen utódja, érdemes körülnézni. Ami miatt még nem ajánlom egyébként a szintit, az az, hogy az automata kíséret, és egyéb kütyük miatt, túl hamar ad talmi sikerélményt, és nagyobb a kisértés a könnyeb út választására :)

2013. márc. 4. 07:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!