Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Vászonra lehet vízfestékkel...

Vászonra lehet vízfestékkel festeni?

Figyelt kérdés
anilin festékkel
2012. febr. 15. 11:18
 1/9 anonim ***** válasza:

Én mindig lealapozom a vásznakat.

Ha valami vízalapúval lealapozod szerintem lehet.

Bár vászonra én olajjal festek (sokkal szebb) és időtállóbb...

2012. febr. 15. 12:27
 2/9 anonim ***** válasza:
Lehet, de szerintem tompítja a színeket - jóllehet az anilin nagyon élénk. Ki kell próbálni.
2012. febr. 15. 15:03
 3/9 anonim ***** válasza:

Az anilin festékről lebeszélnélek. Bár jómagam nem használtam,de úgy tudom,hogy gyorsan elveszti a színét és mérgező is.(Érdekes,mert pont iskolás festékek tartalmazzák..)

Inkább akrilt és a temperát javaslom vászonra ,de alapozni ott is érdemes. Az akvarellnek a lényege pont a papír,ahogy átsüt a kihagyott részeken.

2012. febr. 16. 08:14
 4/9 anonim ***** válasza:

Előző vagyok:

[link]

2012. febr. 16. 09:13
 5/9 anonim ***** válasza:

Normál esetben lepereg róla..

Lehet megfelelő alapozás mellett, de vízfestékkel papírra fess. Lehet szép vastag karton papírokat kapni pont erre a célra a művészellátókban.;)

2012. febr. 19. 20:07
 6/9 anonim ***** válasza:
igen lehet.
2012. márc. 2. 12:20
 7/9 anonim ***** válasza:

Szia.

Én a helyedben DIPÁT vennék, ez szerintem az egyik legalkalmasabb papír gyakorlásra..én szeretek rá dolgozni. Az akril festékkel Lazúrosan szoktunk festeni (ez alapvetően azt jelenti hogy vékonyan majdhogynem áttetszően visszük fel a festéket. persze ezzel is lehet erőteljes színeket festeni ezt az oldó folyadék mennyiségével lehet szabályozni.)Vászonra festhetsz vele bátran. Papírra ha festesz ragaszd le a lap oldalit nehogy beráncosodjon a lap a víztől.(erre alkalmas papírragasztók vannak, ilyeneket használnak a szobafestők ha maszkolják az ablakokat. Esetünkben ennek az az előnye hogy nem tépi meg a lapot olyan durván mint például a szikszalag, cellux...stb)

Én festettem már vászonra vele.

2012. aug. 17. 22:11
 8/9 anonim ***** válasza:

A dipa Diósgyőri Papírgyár terméke a legtöbb művészellátóban kapni lehet. Jó minőségű egyszerű fehér lap.

Viszont ők gyártják a Bankjegy alappapír,Okmányok mint az útlevél papírját...

2012. aug. 17. 22:18
 9/9 anonim ***** válasza:

Papír ragasztó (enyvezett papír).

Általában sárga. Papírszerű tapintású.

Sokáig ne hagyd a lapon, mert egy idő után elér a ragasztó megkeményedik és tépi a lapot.Mivel ez enyves és ahogy szárad veszít a rugalmasságából. Hónapokig nem ajánlom rajtafelejteni. :)

[link]

2012. aug. 17. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!