Vászonra lehet vízfestékkel festeni?
Én mindig lealapozom a vásznakat.
Ha valami vízalapúval lealapozod szerintem lehet.
Bár vászonra én olajjal festek (sokkal szebb) és időtállóbb...
Az anilin festékről lebeszélnélek. Bár jómagam nem használtam,de úgy tudom,hogy gyorsan elveszti a színét és mérgező is.(Érdekes,mert pont iskolás festékek tartalmazzák..)
Inkább akrilt és a temperát javaslom vászonra ,de alapozni ott is érdemes. Az akvarellnek a lényege pont a papír,ahogy átsüt a kihagyott részeken.
Normál esetben lepereg róla..
Lehet megfelelő alapozás mellett, de vízfestékkel papírra fess. Lehet szép vastag karton papírokat kapni pont erre a célra a művészellátókban.;)
Szia.
Én a helyedben DIPÁT vennék, ez szerintem az egyik legalkalmasabb papír gyakorlásra..én szeretek rá dolgozni. Az akril festékkel Lazúrosan szoktunk festeni (ez alapvetően azt jelenti hogy vékonyan majdhogynem áttetszően visszük fel a festéket. persze ezzel is lehet erőteljes színeket festeni ezt az oldó folyadék mennyiségével lehet szabályozni.)Vászonra festhetsz vele bátran. Papírra ha festesz ragaszd le a lap oldalit nehogy beráncosodjon a lap a víztől.(erre alkalmas papírragasztók vannak, ilyeneket használnak a szobafestők ha maszkolják az ablakokat. Esetünkben ennek az az előnye hogy nem tépi meg a lapot olyan durván mint például a szikszalag, cellux...stb)
Én festettem már vászonra vele.
A dipa Diósgyőri Papírgyár terméke a legtöbb művészellátóban kapni lehet. Jó minőségű egyszerű fehér lap.
Viszont ők gyártják a Bankjegy alappapír,Okmányok mint az útlevél papírját...
Papír ragasztó (enyvezett papír).
Általában sárga. Papírszerű tapintású.
Sokáig ne hagyd a lapon, mert egy idő után elér a ragasztó megkeményedik és tépi a lapot.Mivel ez enyves és ahogy szárad veszít a rugalmasságából. Hónapokig nem ajánlom rajtafelejteni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!