50 éven felüliek, figyelem! Ki énekelte az Ankara Rüzgârı című török dalt?
A 60-as években nagy sláger volt. A "táncdal" változatát egy hölgy énekelte (Akkor még nem használták a popzene kifejezést, és a Rádióban gyakran játszották.
A zene kiváló minőségben megvan, 2:41 hosszú, csak szeretném beazonosítani. A Youtube-on megtaláltam Nesrin Sipâhi előadásában, de az inkább feldolgozott népzene hatású, s a más hangszerelés miatt, a hangban és az előadóban sem vagyok biztos.
Köszönöm szépen a hozzászólást, a tippet.
Emel Sayin-t és az Ankara Rüzgârı-t összevetve a Youtube nem adott ki eredményt, de a Wikipedia Róla szóló lapja sem. Az életkora alapján - 1945-ben született - viszont lehetett volna akár Ő is. A felismerést az is nehezíti, hogy a kérdéses dal egy közel 45 éves lemezről szól, amikor még másak voltak a technikai lehetőségek, így a hangzás is maga.
Az "Anakari szél" egyébként még ma is népszerű lehet, mert rengeteg, az elmúlt években készült, illetve feltöltött feldolgozásával találkoztam.
Köszi Nektek, meghallgattam, hogy őszinte legyek még nem hallottam ezt a slágert.
Én amúgy is kedvelem a török és arab zenéket.
2012-02-14 18:43-nak:
Ez az a dal, amit én is megtaláltam a Youtube-on, és az apró betűsben írtam, hogy nem az az előadás, amelyet én keresek.
2012-02-14 18:54-nek: Te nem azt a nótád hallgathattad meg a Youtube-on, amit én keresek, illetve annak idején tetszett - Igaz vannak egészen jó átdolgozásai is, és férfihangra is. -, mert egyelőre nem sikerült beazonosítanom. Az én kedvencem teljesen európai hangszerelésben készült, a dallamvilág értékeinek megőrzésével.
Mindenesetre örülök, hogy az erre történő figyelemfelkeltéssel örömet okoztunk.
Első vagyok:
én meg - Törökország tisztelőjeként - annak örülök, hogy a zene világának ilyen sajátos régiója iránt érdeklődik valaki. Kívánom, hogy találd meg a keresett előadót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!