Festők, művészek figyelem! Ez szerintetek művészet?
Magam is festek amatőr módon. Volt olyan képem,amit már megvettek.
A művészet szót nem igazán szeretem,mert gyakorlatilag senki se tudja,hogy mit jelent,de én úgy gondolom ,hogy a művészet célja a kifejezés, nem pedig az ábrázolás..
Szóval a srác tehetséges és jó festő stb, de szerintem ez nem igazi művészet.
Előző vagyok. Amúgy jó a kérdés. Én is szoktam ilyesmiket feszegetni.
Ha nem látnám azt,hogy hogyan készül és ki lenne állítva,akkor mást gondolnék róla?
Szerintem az művészet amit tudatosan megtervez,rajzol stb., beleviszi saját érzéseit vagy gondolait a művész. Persze az is kell, hogy ez mind egyértelmű legyen és esztétikailag, rajzilag is megfeleljen valamilyen szinten.
A tájképekben nincs semmi extra vagy művészi, max akkor ha át is adja annak az érzelmeit a készítő tudatosan. Szerintem ez nem az, rajzilag egész helyes de nem több attól. Hááát... 6perc alatt 1 rajz; ne várjunk el tőle olyan dolgokat, amihez nincs ideje, hisz egy művészi munka nem 6 percenként születik.
Üdv: egy grafikus
Igaz művészeket kérdeztél és jó magam nem vagyok az, de remélem nem bánod a válaszolok.
Én mint laikus művészetnek tartom.sodálatos dolog amit csinálnak ezek a típusú festők.
Nagyon szépeket tudnak csinálni, persze azok akiknek tehetségük is van hozzá.
Én próbáltam így és ezzel a technikával festeni, hát mit ne mondjak, iszonyatosan nehéz, pedig simán ecsettel, egy előre fejben megtervezett képet szépen megbírok festeni.
Ez a kép 5 perc alatt készült el, ugyan ilyen technikával, csak ez a spanyol festő akitől vettem, ecsetet egyáltalán nem használt, csak szivacsot, össze gyűrt újság papírt és kést, és szerintem nagyon szép, profi munka:
A művészet számomra kommunikáció, ami nem korlátozódik a szavakra és jelentésükre, hanem azon túl képes, tágabb dimenziókat is bemutatni. Persze kivitelezhető szavakkal is, ahogy a szépirodalomban sok millió példát látunk rá).
Ez alapján a srác mit közöl a festményével? Semmit. Egy betanult technika bravúros használata, ami jó arra, hogy eladhassa. Ezt inkább giccsnek nevezném, bár nem becsmérlő értelmében. Ez a festmény nem is akar több lenni annál mint ami, ennél fogva egy szép, ügyes munka, a nappali falán jól mutat.
Van, aki azt hiszi, hogy virtuóz tehetségével megváltja a világot, általában ők alkotnak rossz giccset.
Valamilyen fedőtechnika lehet, mivel késsel szed vissza belőle - bár a lágysága megtévesztő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!