Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Festők, művészek figyelem! Ez...

Festők, művészek figyelem! Ez szerintetek művészet?

Figyelt kérdés
Na szóval a minap kaptam egy videót ahol egy kis srác 6 perc alatt csinált egy képet. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4-cYs.. Na szóval ez művészetnek számít? Mi a pontos neve ennek a stílusnak ?

2012. jan. 19. 19:21
 1/7 anonim ***** válasza:

Magam is festek amatőr módon. Volt olyan képem,amit már megvettek.

A művészet szót nem igazán szeretem,mert gyakorlatilag senki se tudja,hogy mit jelent,de én úgy gondolom ,hogy a művészet célja a kifejezés, nem pedig az ábrázolás..

Szóval a srác tehetséges és jó festő stb, de szerintem ez nem igazi művészet.

2012. jan. 20. 11:10
 2/7 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Amúgy jó a kérdés. Én is szoktam ilyesmiket feszegetni.

Ha nem látnám azt,hogy hogyan készül és ki lenne állítva,akkor mást gondolnék róla?

2012. jan. 20. 11:19
 3/7 anonim ***** válasza:
2012. jan. 20. 11:45
 4/7 anonim ***** válasza:

Szerintem az művészet amit tudatosan megtervez,rajzol stb., beleviszi saját érzéseit vagy gondolait a művész. Persze az is kell, hogy ez mind egyértelmű legyen és esztétikailag, rajzilag is megfeleljen valamilyen szinten.

A tájképekben nincs semmi extra vagy művészi, max akkor ha át is adja annak az érzelmeit a készítő tudatosan. Szerintem ez nem az, rajzilag egész helyes de nem több attól. Hááát... 6perc alatt 1 rajz; ne várjunk el tőle olyan dolgokat, amihez nincs ideje, hisz egy művészi munka nem 6 percenként születik.

Üdv: egy grafikus

2012. jan. 20. 14:48
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat egyébként én is így gondoltam nagyjából csak szükségem volt egy olyan válaszára aki jól ért hozza és ezzel foglalkozik :)
2012. jan. 20. 15:00
 6/7 anonim ***** válasza:

Igaz művészeket kérdeztél és jó magam nem vagyok az, de remélem nem bánod a válaszolok.

Én mint laikus művészetnek tartom.sodálatos dolog amit csinálnak ezek a típusú festők.

Nagyon szépeket tudnak csinálni, persze azok akiknek tehetségük is van hozzá.

Én próbáltam így és ezzel a technikával festeni, hát mit ne mondjak, iszonyatosan nehéz, pedig simán ecsettel, egy előre fejben megtervezett képet szépen megbírok festeni.

Ez a kép 5 perc alatt készült el, ugyan ilyen technikával, csak ez a spanyol festő akitől vettem, ecsetet egyáltalán nem használt, csak szivacsot, össze gyűrt újság papírt és kést, és szerintem nagyon szép, profi munka:

[link]

2012. jan. 20. 22:57
 7/7 anonim ***** válasza:

A művészet számomra kommunikáció, ami nem korlátozódik a szavakra és jelentésükre, hanem azon túl képes, tágabb dimenziókat is bemutatni. Persze kivitelezhető szavakkal is, ahogy a szépirodalomban sok millió példát látunk rá).

Ez alapján a srác mit közöl a festményével? Semmit. Egy betanult technika bravúros használata, ami jó arra, hogy eladhassa. Ezt inkább giccsnek nevezném, bár nem becsmérlő értelmében. Ez a festmény nem is akar több lenni annál mint ami, ennél fogva egy szép, ügyes munka, a nappali falán jól mutat.

Van, aki azt hiszi, hogy virtuóz tehetségével megváltja a világot, általában ők alkotnak rossz giccset.

Valamilyen fedőtechnika lehet, mivel késsel szed vissza belőle - bár a lágysága megtévesztő.

2012. jan. 21. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!