Vélemények a két rövidke versemről?
Féregrágta húsosfazék,
Velejéig kihasznált, elnyomott bábjáték,
Ha egyszer megértenéd, milyen az:
Kötelek nélkül táncolni,
Nem haboznál többé, önálló életre kelni.
-o-
Hol vannak azok a szemek,
Miket csak egy pillantásra illettem?
Hol vannak azok az arcok,
amik egy pillanatra megigéztek?
Mind elvesztek egy völgyben,
gyávaságom völgyében.
Eltűntek már végleg,
Hozzám többé nem érnek.
De jönnek új arcok, s szemek,
Mert harcolok és folyton megyek.
Főnyereményem nem más,
Mint egyedüllétben kongás.
E szemek, tán csak egy pillantásra jók,
Másra egyáltalán nem valók.
Ha mégis valóak volnának,
Neked adom örökkévalóság oltára.
ma 19:42
Azt kértem, amíg meg nem tudtam, hogy irodalmi társaságot szervezel és író vagy. Most már azt szeretném, ha belátnád, hogy sokkalta többet lehetne kihozni egy ilyen társaságból megfelelő odafigyeléssel és nem visszakézből egyszavas tartalom nélküli lehordással. Képzeld el, hogy a társaságodnak ír Ady egy olyan verset ahol kissé egocentrikusan ajnározza magát te meg lehordod és Ady ismeretlenül hal meg. Egyszerűen lásd be, hogy az az életérzet, kiindulás amiben vagy (esetleg tengődsz) egyszerűen rossz, csak is akkor elfogadható ha ennek hatására jók a műveid, de ezt ne vetítsd ki mindenkire.
Gondolj bele egy picit, hány olyan emberrel találkozol a mindennapok során akiktől kapsz egy ilyen vagy ehhez hasonló leírást amit most közlök? Szerintem nem túl sok.. Indulj ki a mai társadalomból, indulj ki az emberekből, hozzájuk képest nem közlök értéket akár ezzel az egyetlen kommentemmel is? Go9ndolkodj mielőtt ürüléket dobálsz...
19:57
Amiben igazad van ebben a kommentben: Valóban nem mozgok ilyen körökben és csak elképzelni tudom mik mozognak a háttérben (de azt nagyon :)). Elhiszem, hogy tapasztaltad. Mindketten tapasztaltunk dolgokat, te olyanokat amit én nem élhettem át, én olyanokat amiket te nem, de te közelebb állsz az irodalomhoz az elmondásaid alapján ez tény, mégis van megoldás.. vagy tán minden információt meg akarsz tartani magadnak, félve attól, hogy elősegíted mások fejlődését(az enyémet.. ).
Amiben tévedtél: Nem élek álomvilágban, nagyon is tudom milyen a valóság, már amit valóságként látunk, mert ugye egy jó író mindenben kételkedik.. A saját álomvilágod kell áthelyezned az általad megtapasztalt valóságba, figyelmen kívül hagyva mindenféle külső NEM építő jellegű támadást.
Viszont ne felejtsük el azt sem, hogy attól, hogy valamit megtapasztaltál, még nem 100%, hogy a megfelelő következtetést vontad le belőle, lehet, hogy csak a félelmeid irányítanak.
ma 20:10
Ahogy gondolod, sok sikert a továbbiakban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!