Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Vélemények a két rövidke...

Vélemények a két rövidke versemről?

Figyelt kérdés

Féregrágta húsosfazék,

Velejéig kihasznált, elnyomott bábjáték,

Ha egyszer megértenéd, milyen az:

Kötelek nélkül táncolni,

Nem haboznál többé, önálló életre kelni.

-o-

Hol vannak azok a szemek,

Miket csak egy pillantásra illettem?

Hol vannak azok az arcok,

amik egy pillanatra megigéztek?

Mind elvesztek egy völgyben,

gyávaságom völgyében.

Eltűntek már végleg,

Hozzám többé nem érnek.

De jönnek új arcok, s szemek,

Mert harcolok és folyton megyek.

Főnyereményem nem más,

Mint egyedüllétben kongás.

E szemek, tán csak egy pillantásra jók,

Másra egyáltalán nem valók.

Ha mégis valóak volnának,

Neked adom örökkévalóság oltára.

2012. jan. 15. 15:37
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:

16:27

'Örülj neki hogy ennyit is mondtam'

Meg vagyok tisztelve!

'végigjártam a ranglétrát - Kissé nagyobb rálátásom és tapasztalatom van mint neked.'

Akkor biztosan lenne mit mesélned, de inkább megtartod jó magyar módjára önmagadnak, nemde? Bár örülnék, ha tévednék, de ilyenekben általában nem szoktam, sajnos.

'kemény kritikák vannak'

Mint mindenütt. Hány igazán jó írót fogadtak szeretettel, vagy tartott ki a szeretet élete végéig?

'A legrosszabb az ha annyit sem mondanak mint én'

Ezt gondolom arra érted, hogy annyira nem érdekelnek senkit a már kiadott művek, hogy nem is kritizálják, hanem egyszerűen ignorálják látókörükből nem? Ez tényleg kínos, ellenben, ha arra célzol, hogy elkelnek, de egyáltalán nem keltenek vízhangot... nos, hallgatás beleegyezés.

'Javasolni annyit tudok, hogy ne csak írj, hanem olvass és tanulj irodalmat'

Folyamatban, és valószínűleg soha nem is lesz vége.

'ha engedik hogy eljuss'

Valamilyen elnyomástól kéne tartanom netán?

'Pl ha megkérdezik hogy hova sorolod magad stílusilag, tudj rá korrekt és a valósághoz hű választ mondani.'

Azt válaszolnám, hogy döntse el ki-ki, hogy milyen a stílusom, és korántsem azért, mert nem ismerem a stílusokat (vagy ne tudnám megismerni egy délutáni könyvtártúra vagy fél óra internetezés alkalmával), hanem mert én csupán a műveimmel törődöm, az óvodás sem azzal foglalkozik, hogy ő most épp gonosz volt amiért elvette a homokozóban játszótársa lapátját, az az óvónők dolga. Legjobb esetben is csak egy megközelítőleges stílust nyilatkoznék..

Egyébiránt: csupán ezt a pár sort olvastad tőlem, amiket konkrétan a kérdés kiírásának időpontja előtt körmöltem, miből gondolod, hogy nem vagyok (vagy leszek) jobb ennél?

2012. jan. 18. 16:56
 22/38 anonim ***** válasza:
Az utolsó kommentedből kitűnik, hogy nem bírod a kritikát. Jobb ha nem foglalkozol az írással, ugyanis az nem neked való a személyiséged alapján. Te éretlen vagy még, mert nem tudsz olvasni a sorok között. Én nem fogok vitába szállni veled, jóindulatból és tanácsként írtam azt amit, de te ellenségesen reagáltál. Azt hiszem hogy még a kamasz éveidet töltheted, tehát abban biztos vagyok hogy nálad a versek csak muló hóbortot képviselnek. Ha nem így lenne, akkor nem támadólag reagálnál egy kritikára, aki hosszú évek óta írással foglalkozik. További szép estét!
2012. jan. 18. 17:49
 23/38 anonim ***** válasza:
Jav: egy olyantól aki hosszú évek óta írással foglalkozik.
2012. jan. 18. 17:50
 24/38 A kérdező kommentje:

ma 17:49

Komolyan mondtam, hogy megvagyok tisztelve! Annyira beleivódott az emberekbe a szarkazmus, hogy azt sem hiszik el amit elolvasnak, szavamra komolyan gondoltam, mindig is tiszteltem azokat akik a művészetnek szentelik életük jelentős részét.

Hidd el, hogy tudok a sorok közt olvasni, de neked is jó volna megtenni ezt, az, hogy azt írtam megtartod magadnak jó magyar módjára, valójában egy sugallat volt, hogy talán kezdeményezhetnénk egymás felé...

valójában kamaszkoromban nem foglalkoztam ilyesmikkel, bár éreztem késztetést rá, épp kifelé tartok ebből a korból. Nagyon bírom a kritikákat, valójában élvezem is őket és megpróbálom a lehető legtöbb tanulságot levonni mindből.

A többi kijelentésem nem tartom konfrontálónak, legfeljebb szeretetreméltóan pimasznak.

Üdv: egy olyantól, aki még sok mindent fog írni.

2012. jan. 18. 17:58
 25/38 anonim ***** válasza:
Akkor hajrá! (jóindulattal 5 év mulva eléred a max egy verses költői szintet.)
2012. jan. 18. 18:30
 26/38 A kérdező kommentje:

ma 18:30

Jóindulattal neked kellene válaszolni, de nem tisztelsz meg ezzel.

Az álláspontod elfogadnám, ha behatóbban megismerkednél azokkal amiket írok, de nem méltatnál erre igaz?

2012. jan. 18. 19:27
 27/38 A kérdező kommentje:
Lenéző és ítélkező vagy, én ebben semmi szeretetet nem érzek, nem támadólag, hanem elemzően kell közeledni egy másik emberhez, hogy legalább a töredékét megértsd a belső képi világának.
2012. jan. 18. 19:31
 28/38 anonim ***** válasza:
Vagy felnősz a feladathoz, vagy nem. Egymás ajnározását meg fekejtsd el. Én megírtam a véleményem, nem tudod elfogadni, és kötekszel. Ne haragudj, de én kinőttem az ilyenekből.
2012. jan. 18. 19:37
 29/38 A kérdező kommentje:
Ha egy irodalmi társaságot szervezel, kell lenni empátiádnak a többiek felé, csak itt nem használod, megtisztelnél a használatával? Hálás lennék :)
2012. jan. 18. 19:38
 30/38 A kérdező kommentje:

Nem "kötekszem", egymás lehordását felejtsd el előismeret nélkül!!

Kinőttél? Sajnállak, ami engem illet a legtermészetesebb gyermeteg formámból kiindulva írok, nem mesterkélten, bár lehet, hogy neked az a módszer az ideálisabb.

2012. jan. 18. 19:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!