Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Vélemények a két rövidke...

Vélemények a két rövidke versemről?

Figyelt kérdés

Féregrágta húsosfazék,

Velejéig kihasznált, elnyomott bábjáték,

Ha egyszer megértenéd, milyen az:

Kötelek nélkül táncolni,

Nem haboznál többé, önálló életre kelni.

-o-

Hol vannak azok a szemek,

Miket csak egy pillantásra illettem?

Hol vannak azok az arcok,

amik egy pillanatra megigéztek?

Mind elvesztek egy völgyben,

gyávaságom völgyében.

Eltűntek már végleg,

Hozzám többé nem érnek.

De jönnek új arcok, s szemek,

Mert harcolok és folyton megyek.

Főnyereményem nem más,

Mint egyedüllétben kongás.

E szemek, tán csak egy pillantásra jók,

Másra egyáltalán nem valók.

Ha mégis valóak volnának,

Neked adom örökkévalóság oltára.

2012. jan. 15. 15:37
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:

ma 21:12

A húsos fazékkal arra akartam utalni, hogy emberről van szó, a bábjátékkal, pedig arra, hogy irányítható, azaz egy teljesen hétköznapi átlagemberre céloztam, akit dróton rángatnak.

Köszi a kritikát, végre egy építő jellegű :)

és ez? :

Az élet eldobott, mint szakadt rongyot,

Keserédes kánaán, a nélkülözés hiányát nélkülözők semmittevésének rimánkodó ordítása fut át testemen, nyomot vésve azon,

De tudatom harcol, akár egy amazon.

Ennek nem valami jó a formája, de így sikerült legjobban.

Írtam merészebbeket is:

Drága maszturbáció,

Te kegyetlen gazfickó,

Örök társam voltál utam során,

Ezen a végtelennek tűnő haláltusán.

2012. jan. 15. 22:08
 12/38 anonim ***** válasza:

"Az élet eldobott, mint szakadt rongyot,

Keserédes kánaán, a nélkülözés hiányát nélkülözők semmittevésének rimánkodó ordítása fut át testemen, nyomot vésve azon,

De tudatom harcol, akár egy amazon."

Ez egy alteros (csaj)együttes dalszövegének simán elmenne. Eddig ez a legjobb szöveged, amit ideírtál. Van benne lendület. Amikor ezt írtad, akkor pózok nélkül, egyszerűen dőlt belőled a szöveg. Ebbe az állapotba kellene többször is visszatalálni.

A "keserédes kánaán" jó duma. Alliterál is, szépen összeillik is (tejjel-mézzel folyó helyett keserű). A költészet ilyen alkatrészekből épül: kulturálisan beágyazott, jól ismert, de újítást is tartalmaz.

"nélkülözés hiányát nélkülözők" - ez is jópofa, de ha ilyeneket kitalálsz, akkor kezdj is valamit velük, azzal nem biztos, hogy kihasználod a lehetőségeket, ha ordíttatod őket.

"fut át testemen, nyomot vésve azon,

De tudatom harcol, akár egy amazon"

Az azon/amazon piszok jó, maga ez az egész mondat nem túl érdekes. A helyedben beletennék még egy csavart úgy, hogy az azon/amazon megmaradna, de az azon nem egy tagmondat vége lenne, mert ez így egy kicsit olcsó megoldás.

A "tudat" unalmas, a "test" már egy fokkal izgalmasabb, de valami érdekesebb "szereplők"-re le lehetne váltani őket.

A másik vers kicsit tudálékos és sablonos. Úgy gondolom, ott nem engedted szabadjára a kreativitásodat, hanem valami elképzelés lebegett előtted arról, hogy milyen lenne egy igazán "vagány", de egyben "értelmiségi" vers, aztán ez lett belőle.

2012. jan. 15. 22:31
 13/38 A kérdező kommentje:

ma 22:31

ordíttatni tuti, hogy nem fogom, még csak fel sem olvastam hangosan :D

Könnyen vissza tudok találni abba az állapotba, le kell üljek és arra gondolnom, hogy "most verset fogok írni" és az aznapi vagy épp a fejemben járó dolgok megfogalmazódnak ilyen, vagy hasonló formákban, mint amiket leírtam ide.

holnapra kitalálok valamit az azon/amazonra, majd beírom

ha ilyeneket kitalálok kezdjek is valamit velük? de mit? :D

2012. jan. 15. 22:56
 14/38 A kérdező kommentje:
De szerinted akkor érdemes írással foglalkozzak, ha idővel képes vagyok felismerni ezeket a hibákat? érdekesség, hogy az tetszett neked a legjobban, amelyiket emlékeim szerint a legkönnyebben írtam le, semmi javítás nélkül
2012. jan. 15. 23:08
 15/38 anonim válasza:
Nekem nagyon tetszenek a verseid! Remek elvont szövegek, kicsit lehet rajtuk gondolkodni. Ha majd lesz kedved, elküldesz nekem párat?
2012. jan. 16. 20:48
 16/38 anonim ***** válasza:
Nagyon jók!:)
2012. jan. 17. 16:38
 17/38 anonim ***** válasza:

tegnapelőtt 18:31

ki mondta h neked mondom? te nem mondtál semmi bunkót,ez csak annak szólt aki sz.ar szót használt. -.- :)

2012. jan. 17. 21:09
 18/38 anonim ***** válasza:
Én vagyok az aki azt a bizonyos szót írta. Több helyen voltam publikálva a verseimmel, egy irodalmi kör alapító tagja is vagyok, jelenleg pedig egy könyv írásán dolgozom, ugyanis egy kiadótól felkérést kaptam rá. Tehát nem véletlen írtam azt a bizonyos szót.
2012. jan. 18. 10:09
 19/38 A kérdező kommentje:

ma 10:09

Gratulálok! Habár én egy műre se mondanám, hogy szar, tudniillik, bizonyos nézőpontból minden mű a legjobb, legyen az egy kisbaba cirkafirkája, vagy egy bestseller... Reméljük a siker nem torzítja az ítélőképességed(ennél jobban) és képes vagy építő jellegű kritikákkal is kommentálni, mint az 54%-os válaszoló, aki nagyon jó tanácsokkal látott el. Szóval engem egyáltalán nem foglalkoztat, hogy lesz.aroztad a pár pillanat alatt megírt verseim, az sokkal inkább, hogy csak ennyit írtál és nem fejtettél ki semmit, és a legjobban akkor szomorodtam el amikor a legutolsó kommented olvastam..

2012. jan. 18. 14:48
 20/38 anonim ***** válasza:
Örülj neki hogy ennyit is mondtam, ugyanis végigjártam a ranglétrát, és nekem elhiheted, kemény kritikák vannak. A legrosszabb az ha annyit sem mondanak mint én. Kissé nagyobb rálátásom és tapasztalatom van mint neked. Javasolni annyit tudok, hogy ne csak írj, hanem olvass és tanulj irodalmat, hogy majd ha eljutsz egy bizonyos szintre (ha engedik hogy eljuss) akkor legalább az alapokról legyen fogalmad. Pl ha megkérdezik hogy hova sorolod magad stílusilag, tudj rá korrekt és a valósághoz hű választ mondani. Üdv!
2012. jan. 18. 16:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!