Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Milyennek találjátok a második...

Milyennek találjátok a második versem?

Figyelt kérdés

K.P: Harc a Létért

Zöld fülű ifjú mi egykor voltam én

Egyedül álltam a világnak peremén

Nem tudtam eldönteni mi a helyes és mi a jó

Csak azt, ami nekem volt való.

Fiatal palántaként másként láttam mindent

Láttam a virágzó utat, a jót, az elérhetetlent

Büszke is vagyok magamra, mint Támogatóm ki szintén az

Számomra Ő az egyetlen, felbecsülhetetlen vigasz.

A Fenevad karjai olykor magával ránt a mélybe

Mert nem tudom teljesíteni mindazt, amit kérne

Lehetetlennek látszó prédák elejtését akarja tőlem

De biztos, hogy számottevő akadály ez nekem?

Magam előtt látom a dicső, ragyogó célt

Mint mesterek egykor vasból az acélt

Tudom, hogy semmi sincs sajnos ingyen

De kész vagyok feláldozni érte szinte mindent.

Mint zöld fülű ifjú mi egykor voltam én

Újra ott állok a világnak peremén

Most felnőtt fejjel kell harcolnom saját énemmel

Ha biztos jövőt akarok magammal, a Létemmel…

Még mindig van mit tanulnom, de egyelőre csak ilyen egyszerűen tudom megfogalmazni a gondolataimat :P

Itt az első versem: http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__muveszete..

Válaszaitokat köszönöm!

18/F

2012. jan. 3. 11:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"Látom csak úgy bosszantásból próbálsz itt kioktatni engem "

Rosszul látod.

"holott többségnek tetszik az írásom.."

A költészetben semmi sem függ attól, hogy hány embernek tetszik valami. A költészetben nincs demokrácia. Más szakmákkal is így van, agysebészek sem közönségszavazás alapján döntik el, hogy hova tolják a szikéjüket, hanem a szakma szabályai szerint.

"ha túlságosan szakmailag elemezzük"

Nem lehet "túlságosan" szakmailag elemezni, ELEMEZNI pedig csakis szakmailag lehet.

"Nekem ilyen az egyszerű fogalmazás."

Az azt jelenti, hogy iskolázatlan vagy, ami 18 éves korban teljesen természetes. Tegyél ellene.

"Kritizálni mindig könnyebb mint őszintén megfogalmazni mindazt amit akarsz.."

Szerinted őszintétlen volt a kritikám? Miért érte volna meg nekem hazudni?

2012. jan. 5. 04:37
 12/15 A kérdező kommentje:

Nem is ismersz..

Csak mert ebben nem vagyok 'ügyes' és másképp fogalmazok (ami teljesen érthető, hisz ezt hívják egyéni munkának) nem jelenti azt hogy

2012. jan. 5. 06:29
 13/15 A kérdező kommentje:

hogy iskolázatlan vagyok.. Nem vagyok olyan mint az osztálytársaim akik nagyon jó irányba haladnak a bukás felé.. Nem is tudják felfogni mennyi forog kockán 18 évesen így érettségi előtt.. Ha már itt tartok elmondom, hogy Gépészmérnöki suliban akarok tanulni, mivel nagyon megkedveltem ezt a pályát a középiskolámban. Pont ezért is csináltam meg a szakmai műszaki nyelvvizsgát angolból.. és 16-án kell mennem a bizonyítványomért.

Szóval az iskolázatlant kikérem magamnak. Verset úgy írok és fogalmazok ahogy nekem sikerül és tetszik.

Agysebészeknél meg igazad van, mert egy élet múlhat rajta, de a verss

2012. jan. 5. 06:47
 14/15 A kérdező kommentje:
*vers, ott nem. Nem volt valami jó hasonlat a kettő..
2012. jan. 5. 06:48
 15/15 anonim ***** válasza:

"Nem is ismersz.. Csak mert ebben nem vagyok 'ügyes' és másképp fogalmazok ... hogy iskolázatlan vagyok.."

Most voltaképpen mit próbálsz itt bizonygatni? Azt, hogy művelt vagy? Sajnálom, az biztosan nem vagy, még akkor sem, ha őszintén törekszel rá, mert 18 évesen még nem volt időd műveltséget gyűjteni. Ez nem egyéni hiba vagy bűn, egyszerű tény.

Vagy azt akarod bizonyítani, hogy a korodhoz képest írsz jól? Nem, mert sajnos a korodhoz képest nem írsz jól.

"Gépészmérnöki suliban akarok tanulni, mivel nagyon megkedveltem ezt a pályát a középiskolámban."

Nagyon jó, legyél gépészmérnök, általában több értelme van, mint a költészetnek. Azt azonban gondolom megérted, hogy a gépészmérnöki tudás nem eredményez egyúttal irodalmi hozzáértést is.

"vers, ott nem. Nem volt valami jó hasonlat a kettő."

Tökéletes hasonlat volt. Arra mutattam rá, hogy az agysebészet is szakma/művészet, meg a versírás is szakma/művészet. Hobbyként is lehet persze művelni, de hobbyból dilettáns verseket írni nem hasznosabb és érdekesebb, mint mondjuk hobby-agysebészként a Dunából kifogott keszegek agyát boncolni.

2012. jan. 5. 07:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!