Mikor fognak új kötelezőket választani, vagy néhányat kiiktatni?
Például Jókai Mór Kőszívűjére még a művelt, orvos anyukám is ezt mondta:"nem értem miért kell évtizedeken keresztül megnyomorítani a gyermekek életét ezzel a művel. Még a hatvanas években is nehéz volt" Plusz tele van latin szavakkal. Az osztályunkban annak idején senki nem olvasta el, mindenki lemásolta, átfogalmazta az én nővérem olvasmánynaplójáról.
Harmadik osztályban a Tüskevár volt kötelező nekünk. Az egész nyaramat végigszenvedtem vele, és eléggé agresszív rohamokat váltott ki belőlem, 10 percenként a szoba másik végében végezte a könyv - darabokban. Utána már annyira megundorodtam az olvasástól, hogy a Pál utcai fiúkba és az Egri csillagokat meg sem próbáltam elolvasni. Mai napig hálás vagyok Anyukámnak azért, mert hatodikos korom nyarán a kezembe nyomta a Jane Eyret, ha nem teszi, talán mai napig kirázna a hideg a 'könyv' szó hallatára.
15:17
"Hát...bocsánat, hogy másodikos koromban nem jutott eszembe levenni a polcról egy könyvet."
Nem kell bocsánatot kérned, amiért nem voltál/vagy nyitott, érdeklődő ember. Ez neked baj leginkább, nem másoknak.
18:01
Hülyeség. Sok kötelező olvasmány tetszik a diákoknak, bár néhány nem. A Bűn és bűnhődést pl. szinte mindenki élvezi, az okosabb diákok az Odüsszeiát vagy Shakespeare-t is. A Pál utcai is népszerű, a Kőszívű kevésbé, de az is elmegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!