Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mikor fognak új kötelezőket...

Mikor fognak új kötelezőket választani, vagy néhányat kiiktatni?

Figyelt kérdés

Például Jókai Mór Kőszívűjére még a művelt, orvos anyukám is ezt mondta:"nem értem miért kell évtizedeken keresztül megnyomorítani a gyermekek életét ezzel a művel. Még a hatvanas években is nehéz volt" Plusz tele van latin szavakkal. Az osztályunkban annak idején senki nem olvasta el, mindenki lemásolta, átfogalmazta az én nővérem olvasmánynaplójáról.

Harmadik osztályban a Tüskevár volt kötelező nekünk. Az egész nyaramat végigszenvedtem vele, és eléggé agresszív rohamokat váltott ki belőlem, 10 percenként a szoba másik végében végezte a könyv - darabokban. Utána már annyira megundorodtam az olvasástól, hogy a Pál utcai fiúkba és az Egri csillagokat meg sem próbáltam elolvasni. Mai napig hálás vagyok Anyukámnak azért, mert hatodikos korom nyarán a kezembe nyomta a Jane Eyret, ha nem teszi, talán mai napig kirázna a hideg a 'könyv' szó hallatára.

2011. dec. 30. 19:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
14/L sok sikert kívánok ehhez! nagyon szép terv, de semmi esélyed rá, ugyanis minden iskolát államosítanak az új törvények szerint, mindenhol ugyanaz lesz a követelmény, a könyvek, stb. de azért reménykedem, hogy sikerülni fog neked!
2012. jan. 2. 19:01
 12/15 anonim ***** válasza:
32%

15:17

"Hát...bocsánat, hogy másodikos koromban nem jutott eszembe levenni a polcról egy könyvet."

Nem kell bocsánatot kérned, amiért nem voltál/vagy nyitott, érdeklődő ember. Ez neked baj leginkább, nem másoknak.

2012. jan. 3. 01:13
 13/15 anonim ***** válasza:

18:01

Hülyeség. Sok kötelező olvasmány tetszik a diákoknak, bár néhány nem. A Bűn és bűnhődést pl. szinte mindenki élvezi, az okosabb diákok az Odüsszeiát vagy Shakespeare-t is. A Pál utcai is népszerű, a Kőszívű kevésbé, de az is elmegy.

2012. jan. 3. 01:15
 14/15 anonim ***** válasza:
Tudod az a baj, hogy ez nagyon szubjektív. Nekem pl. tetszett a Kőszívű ember fiai, a Pál utcai fiúk meg kifejezetten. Utáltam az Egri csillagokat, és a Tüskevár nálunk nem volt kötelező, így nem olvastam. Csak arra akarok rávilágítani, hogy nem tudsz olyan listát összeállítani, ami mindenkinek tetszik.
2012. jan. 3. 01:26
 15/15 anonim ***** válasza:
A kötelező olvasmányok listájának nem az a célja, hogy tetszést arasson a diákok minél nagyobb része körében, mert akkor a lista üres lenne, vagy csak a Harry Pottert tartalmazná. A kötelező olvasmányok célja egy közös műveltségi bázis megteremtése. Ehhez persze igazából 10-szer ennyi kötelező olvasmányra lenne szükség, de hát kompromisszum született.
2012. jan. 4. 05:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!