Melyik nyugdíjrendszert célszerű választani? Államit vagy magánnyugdíjpénztérat?
A tv egész nap ezt szajkózza,ha a magánynugdíjban maradsz elveszted a nyugdíjad 75%-át.Szeinted érdemes?
Ha 2 hónapon belül nem nyilatkozol,akkor automatikusan átkerülsz az államiba.A magánynyugdíjpénztárak meghaltak,ellőállítva megint egy csomo munkanélkülit.
még nem tudni, mi lesz a dologból. Egyelőre még a befélemlítés megy, tehát most azt mondják, hogy agyonszívatnak, ha nem mész át hozzájuk. Aztán az már nagyon kérdéses, hogy ezt mennyire lehet átvinni (pl. EU meg ilyenek), szóval egyelőre ott tartunk, hogy van egy durva fenyegetés, de nem tudni, mennyi az alapja.
Én azt mondanám, hogy amire te nyugdíjba mész, addigra ezek már úgyse lesznek sehol sem, számodra nem annyira reális veszély a fenyegetőzésük. Úgy meg jobban jársz, ha maradsz a magánban, az a te neveden van, azt magadnak gyűjtöd, és nem az éppen aktuális demográfiai (amik rosszabbak lesznek) és politikai helyzettől (ami ennél már csak jobb lesz) fog majd függeni, hogy mennyit kapsz.
államit, egyértelmű
azért nemá a pénztáraknál dolgozó emberek munkalehetősége legyen itt a fő szempont, mert eldobom magam
Hány éved is van nyugdíjig? Hol is lesznek ezek addigra? Mire te nyugdíjba mész addigra ezek már sehol nem lesznek, az ilyen rabló intézkedéseikkel együtt. Arról nem is beszélve, hogy még ha be is vezetik ezt (ami messze nem biztos még, hogy sikerülni fog), már a következő választási kampányban szerinted továbbra is menni fog a keménykedést? Áh.
Messze van még a nyugdíjad, bőven ráérsz még kivárni a végkifejletet, nem fogsz vele veszteni, az államiba belépéssel meg bukod az egész eddigi megtakarításodat.
Jól teszed, hogy nem utolsó pillanatban akarsz dönteni, de azért várjunk még egy kicsit, hogy mi lesz, ki mit lép ezzel kapcsolatban.
A mostani állás alapján meg elég egyértelmű a döntés, vagy megmarad az összes pénzed (legalábbis "hivatalosan", ami ugyebár a valósággal nem feltétlenül egyezik meg) vagy elbukod jelentős részét.
De ha most mindenki megrohamozza a magánnyugdíjpénztárakat, hogy ki akar lépni, azzal kétlem, hogy javítunk a helyzeten. :)
Megjegyzés: Mindez egyéni vélemény, nem vagyok szakember. :)
Mondjuk azért az is baromi érdekes, hogy ugye demokráciában élünk (elvileg). Meg hát a párt nevében is ott van ....DE...
Ha ez demokrácia, akkor milyen jogon adóztatják meg azok nyugdíját, akik átlépnek az államiba a magán helyett? Egyáltalán miért kényszerítik? Demokrácia van könyörgöm, vagy cseréljék ....DI.... -re a (diktatúra) a nevüket. Nem?
Régen nem volt magánnyugdíj, de most hogy igen, úgy kell kényszeríteni az embert, hogy visszalépjen az államiba - ráadásul amit eddig a magánba gyűjtöttünk még meg is adóztátják.
A lótúrót nekik. Át nem lépek! Úgy se lesznek sokáig ott ahol vannak szerintem ezek után.
Azért is lettek választva, mert ezt ígérték: [link] Élesen ellene tesznek? Most már nem bánom (sőt akkor sem bántam), hogy nem rájuk szavaztam, ellenben sokan örülhetnek, hisz most a többség akarata szerinti úr az úr Mo-on. Mi meg jobban járnánk ha elhúznánk innen.
No ha ezt az elődje tette volna, GY, akkor már rég ott lenne a belvárosban a balhé!
De ez a játszma sincs még lejátszva! Szóval szerintem még nem érdemes átlépni: [link] Örülhet OV, hogy nem történt még semmi, mint akkor amikor neki volt baja GY-vel.
No egyik sem jó, de ami most megy az meg már a ló túloldala amit OV művel, ill. egyenesen egy nem demokratikus államba vezet - kezdem azt hinni ezt akarja, vagy elűzni az embereket (főként a szegényeket a bércsökkenéssel!!!! mert ugye jövő csökken a gyerektelen kb. 250e bruttó alatt keresők nettója a gazdagok és gyerekesek javára! ez ám a demokrácia és ez ám nem is hátrányos megkülönböztetés ugye? no mindegy!)
(pontosítok)
Úgy értem, hogy aki átlép a magánból a nyugdíjba, annak a magánba gyüjtött pénzét megadóztatják.
És aki még nem tudja, hogy mennyi lesz a bére az nézze meg ezt, de ha bruttó kb. 250e alatt keres és nincs gyereke, kapaszkodjon meg előtte. Aztán nézzetek meg egy olyat aki bruttó 700ezret keres mennyivel kap többet!
Ez már csak a hab a tortán mindenre! és ki tudja mi jön még!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!