Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mi a véleményetek a művemről?

Mi a véleményetek a művemről?

Figyelt kérdés

Az emberiség halála

-novella-

Armina céltalanul bolyongott a vasútállomáson.Nézte,ahogy az utasok kiszállnak a vonatokból és szeretteik vállára hajtják fejüket,megölelik egymást.Irigykedett ezekre az emberekre.Mindanjiuknak volt valaki,aki mellettük áll,ő viszont egyedül érezte magát.

Szerelme már több mint egy éve elhagyta,mert nem szerette őt annyira,hogy vele élje le az életét.Arminát ez nagyon megviselte.Többször gondolt már az öngyilkosságra is.

Markus,Armina édesanyjának komornyikja titokban szerette a lányt,ám ezt nem adta a tudtára.Nem is mutatta ki érzelmeit,viszont mindig Armina mellett állt,óvta,védte amióta csak a leány apja meghalt.

Armina egy gazdag családból származó,királyi viszonyok között élő lány volt.Édesapját hét évesen vesztette el.Ekkor vette fel az édesanyja Markust.Azóta is jó pénzért dolgozik náluk.De ennek már több mint tíz éve.

Armina nagyon szeretett a vasútállomáson sétálgatni,szabadidejében mindig itt volt. Titokban mindig azt várta,hogy a következő szerelvény hoz majd neki valakit,aki az ő kezét fogja majd meg kiszálláskor.Ez a reménye mindig szertefoszlott,miután az utolsó vonat is elment.

-Jó reggelt!üdvözölte a komornyik Arminát az egyik hűvös reggelen

-Jó reggelt.Ma nem reggelizek.El kell mennem.-adta Markus tudtára a lány

-Ahogy parancsolod.-mosolygott a férfi

A lány felsietett az emeletre,elővette édesapjától kapott plüssmackóját és elindult a vasútállomásra.Óvatosan lépkedett a szürke,üres utcákon,közben gondolkozott.

A vasútállomásra érve megkérdezte a jegyárustól,hogy mikor jön a következő vonat.

-Úgy húsz perc múlva. -felelte a fekete hajú,alacsony férfi

Armina mosolygott.Leült a földre,hátát egy oszlopnak támasztva,nézte az eget,hallgatta az óra lassúnak tűnő kettyegését.Így telt el az a húsz perc.A távolból már hallotta a vonat zakatolását.Felállt,odalépett a sínek mellé.Egy lépést hátrébb lépett,majd hirtelen elrugaszkodott és kiugrott a sinekre,pont a vonat elé..Elsötétült előtte minden.

-Armina,még mindig nem keltél fel?-nézett be a lány szobája ajtaján Marcus

A meglepetéstől Armina szólni sem tudott.Hogy kerül haza?Nem ugrott ki a vonat elé?Nem halt meg?Csak álmodta az egészet?

-De..Mindjárt megyek.-préselte ki a hangokat a száján

Gyorsan felöltözött,lerohant az ebédlőbe.Marcus már várt rá.

-Armina..Miért akartad megölni magad?-kérdezte a férfi

-Honnan tudod?-válaszolt kérdéssel Armina

-Én rántottalak ki a vonat nélkül.-magyarázta Marcus

-Azért próbáltam meg megölni magam,mert nincs erőm élni.Éheztetnek.Nem kapok elég táplálékot.Senki nem táplál szeretettel,pedig arra lenne a legnagyobb szükségem.-sírt a leány

-Dehát én szeretlek.Még mindig nem vetted észre?Mi lett volna velem,ha meghalsz?Értsd már meg...a halálod olyan lett volna,mintha kialudt volna a tűz utolsó lángja.A haláloddal számomra kihalt volna az emberiség. -sírta el magát a férfi is,majd átölelte Arminát

2011. dec. 27. 14:37
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
53%

"királyi viszonyok között élő lány volt"?

Viszonyok?? Ez kicsit értelmetlen.

2011. dec. 27. 17:08
 12/24 anonim ***** válasza:

ma 17:08

MI értelmetlen? Egyértelműen azt jelenti, hogy gazdag környezetben nevelkedett, talán problémád van a szövegértéssel?

2011. dec. 27. 18:10
 13/24 anonim ***** válasza:
húú, erről most a Julia, Bianca, Fanni, meg az ilyen könyvek jutottak eszembe...de nem rossz!
2011. dec. 27. 19:40
 14/24 anonim ***** válasza:

Akkor inkább "királyi körülmények között".

Te is inkább mondod azt, hogy pl. "ilyen körülmények között nem lehet tanulni/dolgozni", mintsem azt, hogy "ilyen viszonyok között...."

2011. dec. 27. 19:53
 15/24 anonim ***** válasza:

ma 19:53

Valójában lényegtelen, de a királyi viszony utalhat arra, hogy előkelő behatások érték, érik.. Ha azt mondom hogy pl nem tudok olvasni mert odakint ordibálnak akkor azt viszonynak és körülménynek is egyaránt lehet nevezni, DE TELJESEN FELESLEGES ERRŐL MÉG 1 SZÓT IS EJTENI, MERT MINDENKI ÉRTI, MINDENKINEK ÁTJÖTT A SZÖVEG ÜZENETE, FELESLEGES BELEKÖTNI.

Egyébként én meg érdekes VISZONYOK közt érvelek ellened, mivel el sem olvastam az írást. :D

2011. dec. 27. 20:17
 16/24 anonim ***** válasza:

Kedves „novellista” és akit érint:

1. Amikor valakit emlegetünk, az nem megszólítás.

2. A szöveg közti megszólítást soha nem KELL nagy kezdőbetűvel írni! Magánlevélben, ha különösen meg akarod tisztelni a levél címzettjét, megteheted.

Pl.: Kedves Édesanyám, biztosan emlékszik apám mondására…

Egyébként nem.

A „novella” nem viseli magán a novella ismérveit. Írója nem ismeri a magyar nyelvet, borzalmas mondatokat fabrikál, a történet zavaros stb.

2011. dec. 27. 20:19
 17/24 anonim ***** válasza:

ma 20:19

Még szerencse, hogy nem voltál hatással egy-egy korszakalkotó íróra, a végén még nem születtek volna remekművek az otromba behatásaid miatt. A történet cselekménye elveszne ha az írük szem előtt tartanák a sok maszlagot amit összehordasz, hmm talán a középkor azért tartott ilyen sokáig, mert az írók mindig ügyeltek az elődeik által felállított szabályokra, hála az égnek idővel megszegték őket és jöhetett a felvilágosodás! :)

2011. dec. 27. 20:31
 18/24 anonim ***** válasza:

Azért ne bántsátok szegény kérdezőt!

A művet a nélkül, hogy tudnánk hány éves, milyen körülmények között él, milyen iskolát végzett stb. nem lehet objektíven értékelni. Az is lehet, hogy magát képzeli a lány helyébe, és igazából nem is az írás a lényeg. Ha meg ezt egy 8 éves gyerek írta, akkor nem is olyan rossz.

Ami a helyesírást és a szöveg szerkezetét illeti, valóban lehet találni benne kivetni valót, de ahhoz képest, hogy egyesek itt egy tőmondatot vagy egy kérdést sem tudnak hiba nélkül leírni, nem is olyan szörnyű. (lsd. szex, szerelem rovat kérdései)

Egyébként is, mióta divatba jöttek a blogok meg a Facebook, azóta millió unalmas életet osztanak meg az emberek a neten, mégis vannak olvasók, annak ellenére, hogy azt gondolnám, senkit nem érdekel, Béluka vagy akárkicsoda hánykor ment le a buszmegállóba és hánytól írja az utálatos töri dogáját.

Ha kritikát fogalmazunk meg, az legyen építő jellegű, inkább segítsünk neki, hogyan tudna jobban írni, ha ezt élvezi. Én már ezt korábban megtettem. Persze akinek nem inge, ne vegye magára! :-)

2011. dec. 28. 09:02
 19/24 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a kritikákat.

Valójában csak 14 éves vagyok.A magyartanárnőm szerint jók szoktak lenni a fogalmazásaim,dolgozataim ezért próbáltam meg az írást.Nem sikerült túl jól életem első ˝novellája˝,de azét nem adom fel..

2011. dec. 28. 10:11
 20/24 anonim ***** válasza:
Ha örömöd telik benne, semmiképp se hagyd abba az írást. Akkor se, ha másoknak esetleg nem tetszik amit és/vagy ahogyan írsz.
2011. dec. 28. 14:52
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!