Nekem van igazam?

Figyelt kérdés
A művészeknek szükségük van a szabadságra, de a szüleim minden nap azt mondják, hogy egy nem fog sikerülni semmi mert nem tanulok. Ha festek bejönnek a szobámba és elkezdenek rikácsolni, hogy miért festékezek össze mindent, pedig semmi se festékes mert mindig elpakolok magam után. A nővérem kitűnő tanuló vele neki mindent megvesznek soha nem kiabálnak vele. Anyukám folyton őt dicséri, hogy milyen szép és én feleannyit se adok magamra. Pedig nem így van... Reál gimnáziumba írattak pedig művész akarok lenni, sok hozzáértő ember mondta, hogy tehetséges vagyok, de ilyen háttérrel nem tudok nyugodtan alkotni. Mit csináljak? Nekem van igazuk vagy nekik?
2011. dec. 3. 16:07
 1/8 anonim ***** válasza:

Nefélj, én főállású programozó vagyok de a szülőkkel élek még 3 hónapig. Minden nap megkapom, hogy "egész nap csak a számítógép előtt ülsz és nem csinálsz semmit!". Na szerinted az milyen?

Viszont a reál gimi az jogos, ha nem reál szakmád lesz akkor valószínűleg éhenhalás és a híd alatt alvás között végzed valaholfélúton. Jelenleg csak a mérnöki és egyéb reál vonal az éltképes.

2011. dec. 3. 16:44
 2/8 anonim ***** válasza:

Hány éves vagy?

Én festőművésznek tanulok a Pécsi Tudományegyetemen és nekem is volt harcom a szüleimmel, talán tudok segíteni.

2011. dec. 3. 16:52
 3/8 A kérdező kommentje:
17 éves vagyok 3.gimnazista
2011. dec. 3. 16:57
 4/8 anonim ***** válasza:

1.neked van igazad, azt kell tanulni,azzal kell foglalkozni, amit Te szeretsz, amit Te az utadnak érzel.

2. Nem baj, ha már jársz a reálba, a középiskolás matek jól fejleszti a gondolkodóképességet, jó lesz az egy életre...

3.járjál rajz foglalkozásra, keress olyan helyet, ahol úgy érzed mesterre találtál! Ezt keresni kell! És nagyon-nagyon sokat gyakorolni..

hogy majd a technikák birtokában alkotni tudj..

a mesterséget el kell sajátítani, a művészet ihletből lesz, de a kifejezésmódokat meg lehet és kell is tanulni!

4. ahol otthon dolgozol alakítsd ki kisműhelynek a szobád, ahol "összefestékezhetsz" mindent, mert nem árt. Kell egy nagy rajzasztal - mellé polc, eszközöknek - a fény balról-kicsit hátulról essen a rajzfelületre, ha parketta van (az nem a legjobb) de akkor addig fóliát teríts le. Azt fel kell venni, mert a fa parkettának árt.

5. Jó munkát! Legyél szorgalmas!

+1: nekem ez a világ egyik legszebb rajza: Leonardo:

A Szűz és a gyermek -Szt.Annával és Kersztelő Jánossal:) (London, National Gallery)

[link]

2011. dec. 3. 17:05
 5/8 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2011. dec. 3. 17:11
 6/8 anonim ***** válasza:

Azért oszd be jól az idődet, hagy a tanulásra is. Az érettségi a művészeti egyetemre is fontos. Ha más tárgyakból is jó vagy annak csak hasznát veszed, még a festészetben is, más az ember látásmódja szélesebb ismeretekkel.

Ha tanulsz, a szüleidnek is jobban elmagyarázhatod, hogy ha szapulnak, azzal nem segítenek.

Sok sikert leendő pályádhoz.

2011. dec. 3. 19:48
 7/8 anonim ***** válasza:

A reneszánsz idején 7 éves korukban adták be inasnak a fiúkat egy mester mellé, majd 16 évesen mentek egyetemre. Ha megnézed, a művészek 20-30 éves koruk között már szépeket alkottak.

Mindenképp maradj abban az iskolában, mert a művészek okosak! Ha van erőd tanulj nyelveket, mert az is fontos! (külföldön vannak a jó galériák)

Szóval a gimit ne hagyd ott, keress egy mestert aki foglalkozik veled ajánlok neked egyet:

[link] ő nagyon jó, meg fog tanítani mindenre, amit tud! Ha megtanít, jelentkezz egyetemre...! Már kibírod azt a kis időt a gimibe:)

2011. dec. 4. 13:51
 8/8 anonim ***** válasza:
(legutolsó válaszoló volt a festőművész hallgató)
2011. dec. 4. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!