Szerintetek milyen lett életem első verse?
Az az igazság, hogy nagyon szeretem Eminem - When I'm gone c. számát és annak köszönhetően eldöntöttem, hogy még írok verseket különböző témákban, de egyelőre a véleményeteket kérném erről, amit ma este írtam teljesen magamtól :)
K.P: Szeretném...
Szeretném, ha Rád találnék végre egyszer,
Kéz a kézben sétálnánk a folyóparton nemegyszer,
Boldogan, üdén nevetgélnénk az élet gondjain
és mint egy gerlepár üldögélnénk Aquincum romjain.
Szeretném, ha szinte mindennap megölelnénk egymást,
Hű társad, barátod, partnered lennék meglásd
aki nemcsak ámít ontva e szavakat,
hanem mint fényes ígéreteket, be is tartja azokat.
Szeretném, ha tudnád: én nehéz eset vagyok,
Kősziklának látszom, de mint a Nap fénye mosolyom úgy ragyog,
Bár ezzel nem értenek egyet, kik nem ismernek, a „nagyok”,
Erre nem tudok mást mondani csak, hogy ostobák és vakok.
Viszont, mint ósdi szelence oly nehezen tudnék megnyílni,
És mint sercegő szikra oly nehezen tudnék kigyúlni,
De tudom, le kell győznöm erősebbik énem,
Ha megakarom kapni a szeretetet Tőled Nekem..
Azon csodálkozom, hogy 4 versszakba hogyan tudtam besűríteni mindazt a mondanivalót, amit akartam :P :D
Nem vagyok romantikus alkat, de a mondanivalója teljesen igaz rám nézve...
Előre is köszönöm a kommenteket!
18/F
06:23-nak:
Majd írj az e-mailelmre, ha fent lesz :D
scofield15@freemail.hu
Tudod, ez olyan dolog, hogy ha odaadnád annak, akinek írtad, neki csak szép lehetne.
Szakmailag elemezve:
Az elején (1. 2 versszak) látszik, hogy még erőlködtél, a második részben jobban belejöttél, természetesebb. Az olyan szavak, mint "meglásd" stb., - persze nem ismerlek - azt a hatást keltik, hogy nem ilyen a szóhasználatod, csak nem találtál rímet. Az elején inkább nehezedre esett rímet találni. A végén használsz hasonlatot, ami kifejezőbbé teszi, láttatóbbá, és könnyebb így elképzelni az érzést, az eleje közhelyesebb, sablonosabb. Összességében véve, életed első versének ez nagyon jó, de ha komolyabban érdekel a téma, fejlődnöd kell még.
De Köszönöm a kommentedet!
És azt hiszem igen, érdekel a téma :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!