Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Hogy hozhatnék létre énekegyüt...

Hogy hozhatnék létre énekegyüttest?

Figyelt kérdés
Mindenképp kellene egy karnagy, de hol szerezzek? Nincs ismerősöm.
2011. szept. 5. 15:06
 1/6 anonim ***** válasza:

Nekem van. Írd meg, mit kell tudni rólatok, és akkor esetleg körbekérdezek.

Tehát hányan vagytok, mekkora együttest tervezel, mennyire gondoljátok komolyan, mennyire vagytok képzettek, milyen stílusban énekelnétek, mit vártok el a karnagytól, stb.

2011. szept. 5. 15:09
 2/6 anonim ***** válasza:
A siker érdekében fogalmazz pontosan! Énekegyütteshez (jellemzően 4-6 fő) nem szükséges karnagy, csak művészeti vezető. Ugye például a King's Singers-t nem szokta senki vezényelni. Ha valaki vezényel, az már kórus (szólamonként legalább 3 énekes). Nem világos, hogy a te esetedben miről van szó.
2011. szept. 5. 15:17
 3/6 A kérdező kommentje:

Igazából csak egy gondolat volt, hogy jó lenne egy ilyen, nincsenek meg az énekesek. Klasszikus stíluban gondolkozom, olyanokat keresnék, akik néhány évet tanultak klasszikus éneket, ahogy én is. Karnagy (vagy műv. vezető - mindegy, hogy nevezzük) azért kellene, mert én nem vagyok annyira tájékozott, hogy mi az, amit 4-8 fő, több szólamban el tud énkelni, mi az, amit ennyire kevesen elő tudnak adni, milyen korból vannak lehetőségek, pl. reneszánsz, barokk stb. És hátva vannak jó ötletei. A szólamokat hallani kell, hogy ki hamis, ki nem, hogy szól együtt, én ehhez nem értek, csak az énekléshez.

Budapesten lenne, kellene egy hely, ahol próbálhatunk (esetleg zongorával), heti 1 alkalommal gondoltam az elején.

Olyan stílust kellene közösen kitalálni, amire tudunk fellépéseket szervezni. Pl. templomokban vagy bárhol máshol akár.

2011. szept. 6. 10:07
 4/6 anonim ***** válasza:
Figyelj, ha még nincsenek tagok, akkor felesleges művészeti vezetőt keresni egyelőre. Ugyanis könnyen lehet, hogy a leendő tagok valamelyike tudja nektek csinálni. Ha mégse, na akkor kell vezetőt keresni.
2011. szept. 6. 12:49
 5/6 A kérdező kommentje:

Hogy keressek tagokat, ha nem tudom megmondani, mire keresek? Kéne a koncepció, ahhoz meg kéne valaki, aki ért hozzá.

Köszönöm, hogy próbálsz segíteni, tényleg nagyon hálás vagyok, de hidd el, tudom, hogy miről beszélek. 10 évet tanultam énekelni, ez nem olyan egyszerű, hogy összecsődítek pár ember, aztán énekelünk.

Legalábbis én ennél jóval komolyabb dologra gondoltam, aminek megalkotásához egyedül magamat, 10 éves énekesi múlttal kevésnek gondolom, és nem önbizalomhiányból, elhiheted.

2011. szept. 6. 20:45
 6/6 anonim ***** válasza:
Értem én, mire gondolsz, karvezetést végeztem :) no de azt, hogy mégis mit szeretnél csinálni, neked kell eldöntened, nem a vezetőnek. Ha nincs semmilyen koncepciód, abból könnyen lehet csalódás, amikor csak azt érzed, hogy te ezt nem is így akartad. Ezt érdemes megelőzni.
2011. szept. 6. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!