E-könyv kiadása. Megéri?
Egy kiadóval megegyeztem, hogy megszerkesztik és publikálják a regényemet. 500 rugós munkaköltséget számoltak össze nekem, ebből 300-at kéne állnom. 50%-ot kapnék addig, amíg vissza nem térül a befektetett pénzem, aztán pedig 8-at.
Olvas bárki ilyet? Vagy lehúzás az egész? Őszintén, magyar kezdő szerzőtől ki töltene le elektronikus könyvet?
Azt mondták, hogy ennyi pénzért senki nem szerkeszt nekem professzionális könyvet. Így is nagyon kevés pénzbe kerül, a költségvetésből pedig az derül ki, hogy a 300-as önrészemben még rezsit is fizetek.
Ezt a pénzt gyerekkorom óta gyűjtöm, hogy legyen miből elindulnom majd. Ezért kérdéses a befektetés. :S
Ha olyan csúcsszuper az a könyv, hogy valóban érdemleges kiindulási pont legyen, akkor egy normális kiadó ingyen publikálja. Ha nem, akkor könnyedén el fog süllyedni az e-könyvek világában, ahol még annyira sem feltűnő.
Őszintén? Úgy gondolom, ezzel nem nagyon lehet elindulni...
Igazabol, mirol szol?
Nezd, e-konyvet magyarul meg nem erdemes kiadni.
Viszont, alacsonypeldanyszamuban talan. Mas. Mi kerul annyiba a megszerkeszteseben?
Utópia. Egy sci-fi.
Nem titok:
Szerkesztői honor - 120
Korrektúra - 80
Műszaki szerkesztés - 30
Címlap - 30
Tördelés - 100
Főszerk.: - 100
Össz: 460
Rezsi: 46
--------------------
ez 506 ezer, ebből kéne 300-at perkálni. úgy, hogy azt mondják, elég a 250. majd később a többi. viszont a szerződés úgy szól, hogy szept. 5-ig fel kéne raknom a pénzt. (ha nem rakom, akkor semmissé válik a papír)
Oke, ez lehuzas.
"Szerkesztői honor - 120
Tördelés - 100
Főszerk.: - 100 "
Reszek teszik ki a nagy reszet, ami igy nezve boven lehuzas + terjesztes reklamozas, akarmi nincs is benne...
konyvmuhely.hu <- naluk probalkoztal mar? Ok papirban utaznak, es azthiszem merhetoen olcsobban.
Még nem. Azt mondták az ilyenekre, hogy nem "profi" könyveket csinálnak. Szóval nagyra vannak magukkal.
Bármi olyasmi, hogy
- dedikálás
- újságban megjelenés
az én további pénzemben lenne. Plusz számítanak rá, hogy én ezt ezután (ha olvasott), ki akarnám nyomtattatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!